FØR KAMPEN: Rungsted-Rødovre

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Rungsted har matchbold i aften hjemme i Bitcoin Arena, hvor rivalerne fra Rødovre kommer på besøg til den sjette kamp i serien, og efter en ganske sikker sejr i søndags, må Rungsted-folkene være sprængfyldt med selvtillid og lyst til at lukke festen i aften og spille semifinale allerede på fredag i Jylland. 

Omvendt er både Rungsted og Rødovre-folkene bevidste om, at de seneste tre kampe i serien er endt med udesejre, så hjemmebanen er ikke nødvendigvis en fordel i den her serie, der kun i glimt har været så intens, som man har forventet.

“Smældene” har vi savnet lidt, måske har der stået for meget på spil og for stor nervøsitet og måske kommer det hele i aften, hvor Rødovre må fremvise den nødvendige desperation for at fremtvinge kamp syv. 

Der er sen åbning på kampen grundet tv-transmissionen, der begynder 20.20 på TV2 Sport med kampstart ti minutter senere. Spændende, hvordan de to hold kommer ud til kampen. Matthias Asperup talte om at bruge fysikken bedre og mere for Rødovres vedkommende, og det synes at være en god idé mod et mere “spillende” Rungsted-mandskab, der har store individuelle kvaliteter. 

Samtidig vandt Rungsted også kampen i søndags i den vigtige special teams-kategori, som nordsjællænderne vandt på point. Et stærkt boxplay og i det hele taget en solid defensiv lagde grunden til sejren i kamp fem i Rødovre, hvor Rungsted spillede med større stabilitet end tidligere i serien og ikke smed føringen væk som tidligere i serien. 

Det er kniven på struben for Rødovre, der kan forbedre sig både tempo- og spillemæssigt i forhold til søndagens kamp. Og spørgsmålet er, om Magnus Bogren vover at stille om på hold og taktik før en så vigtig kamp, der kan være sæsonens sidste for Rødovre. Vinder Mighty Bulls i aften, så løber kassereren – hvis en sådan findes – givetvis hele vejen hjem til Vestegnen med julelys i øjnene og udsigten til en kamp syv på hjemmebane. 

SKADER/KARANTÆNER: Både Mike Vernace og Matthias Asperup tog imod smæld i søndags, hvor Mikael T. Christensen var fraværende. Det samme var Rødovre-målmand Gasper Kroselj, der er blevet erstattet af en glimrende Stefan Ridderwall. 

NØGLESPILLERNE: Kevin Lindskoug har fået tiltro i Rungsted-buret og har ligesom Ridderwall stået en glimrende serie. Kan Lindskoug holde tæt i aften, er Rungsted kommet et godt stykke af vejen. Omvendt kan en storkamp af Ridderwall også sende Rødovre helt tilbage i serien. Hold øje med mændene på stregen i aften. 

DET FORVENTER VI: Et desperat Rødovre-hold, der kaster sig ned i alle pucke og angriber betingelsesløst, når chancen er der. På den anden side et afklaret Rungsted-hold, der kan afvente modstanderne og slå til, når muligheden byder sig. Overtid?