FØR KAMPEN: Rungsted-Odense

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Semifinale i Metal Final4 og vi ridser lynhurtigt op, hvordan det er gået i de hidtidige opgør mellem de to klubber i indeværende sæson.

Senest vandt Rungsted med stensikre 5-0 hjemme i Bitcoin Arena, men forinden havde Odense altså taget tre sejre på stribe. I første omgang med 2-0 og 4-3 i dobbeltopgøret i oktober, og 4-1 hjemme i begyndelsen af december, hvor Rungsteds skadeskrise var dyb.

Til gengæld ramte Rungsted senest Odense, da Bulldogs-truppen lige skulle komme sig fyringen af Anthony Camara og finde en ny opstilling efter at førstekæden med Nielsen, Camara og Mitchell var splittet op.

Fynboerne synes igen at have fundet konceptet og styrer med sikker kurs mod en placering i top seks via et gedigent og solidt holdspil foran Metal Ligaens – i undertegnedes øjne – bedste målmand, svenske Robin Rahm.

Rungsted er op og ned, som det har været for Peter Johanssons tropper det meste af sæsonen, men fik et rigtig godt afsæt til Final4 i tirsdags med en overbevisende 6-1-sejr over Herlev.

Med alt det in mente kunne der sagtens være lagt op til en helt tæt affære mellem to klubber, der har udkæmpet mange temperamentsfulde slag mod hinanden de seneste sæsoner. 

Hvis Mattias Persson bliver klar – han skulle være tvivlsom – så bliver det en stor opgave for Odense at stoppe Rungsteds førstekæde, der i de to holds seneste indbyrdes kampe har haft rigtig godt fat. Da Odense i december vandt hjemme, leverede Rungsteds A-kæde et konstant stormløb mod fynboernes mål, og Morten Green synes at være i en form, han ikke har været i længe, når han rammer sit bedste for øjeblikket. 

Jokeren er Mikael T. Christensen, der for nylig klarmeldte sig i et interview på Rungsted Seier Capital TV. Et godt tilsæt, men naturligvis åbent, hvor meget han kan bidrage med efter en lang pause. 

I Odenses seneste opstilling bemærker man, at træner Mikael Gath har sendt to af sine imports helt ned i fjerdekæden, og at Martin Larsen er rykket op i angrebet. Stor tiltro fra den svenske træner til de resterende syv backer. Unge Lucas Rasmussen får formentlig ikke spilletid i aften. 

KÆDER I SENESTE KAMP:
A-kæde:
Rungsted: Vernace, M. Jensen – Hansen, M. Green, Persson
Odense: Walters, Johnston – R. Bjerrum, S. Nielsen, Mitchell
B-kæde: 
Rungsted: Nash, Røndbjerg – Boysen, Olsson, Bergman
Odense: A. Pedersen, Schaarup – Vedel, Ehlers, H. Nielsen 
C-kæde:
Rungsted: Lindhøj, Illemann – Rosenthal, Gade, M. Nielsen
Odense: Christian Larsen, Nicolai Eriksen – Martin Larsen, Frederik Sørensen, Asger Petersen
D-kæde:
Rungsted: Jelert – Nistrup, E.O. Christensen, G. Green
Odense: L. Bjerre Rasmussen – Walchuk, Lewis, J.R. Hansen

NØGLESPILLERNE: Dale Mitchell er lederen på Odenses mandskab og har ofte været en rød klud i ansigtet på Rungsted-spillere og ledere. Hans optræden – både ishockey- og temperamentsmæssigt – bliver vigtig for Odense i dagens kamp. Hos Rungsted har Nikolaj Rosenthal vist stigende formkurve i den seneste måned. Han er en matchvindertype, der elsker den her slags kampe. 

SKADER/KARANTÆNER: Odense er ved fuld styrke, mens Rungsted formentlig stiller uden Alexander B. Jensen, Nikolaj Krag-Christensen og Joachim Holten Møller. 

DET FORVENTER VI: Et Rungsted-hold, der vil have pucken meget, mens Odense arbejder med omstillingshockey. Det er specielt førstekæden dygtig til hos fynboerne. Det kan sagtens blive en kamp, hvor målene lader vente på sig og et odds på en første periode uden mål er ikke helt dumt.