FØR KAMPEN: Rungsted-Herning

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Man sidder med en slags “do or die”-fornemmelse på Rungsteds vegne inden kampen i aften i Bitcoin Arena. Det vil se yderst vanskeligt ud i aften, hvis hjemmeholdet taber til veloplagte Herning, der var knivskarpe i den første kamp i serien.

Ok, 5-1 var lige i overkanten, kampens forløb taget i betragtning, og Herning kunne sagtens have fået en udvisning eller tre, men Rungsted gjorde det svært for sig selv med manglende disciplin på vigtige tidspunkter af kampen.

Brendon Nash spillede sig næppe tættere på kontraktforlængelse med et par dumme udvisninger, som i første omgang skal undgås, hvis Rungsted skal udligne i aften.

Det er hjemmeholdets aktører formentlig fuldstændig klar over. Nu skal det udføres i praksis, og Rungsted-spillerne kan se tilbage på en tirsdagskamp, hvor man i perioder faktisk fik sat sig rigtig godt fast i Blue Fox-zonen. 

Det gælder blot om at komme tættere ind og presse Simon Nielsen, der med sin status som ubesejret i sæsonen spiller med en kæmpe selvtillid.

Blue Fox fandt den fine offensiv frem i tirsdags og leverede den rette effektivitet på de rette tidspunkter. 

– Som træner er man tilfreds med at se, at holdet er klar fra start. Vi har haft en længere periode uden kampe, men spillerne formåede at være klar, og vi kom med den fart i skøjterne, som vi gerne ville (tirsdag aften), sagde Petri Skriko til Herning Folkeblad efter den første kamp. 

– På angribersiden har vi en rigtig god bredde, og jeg synes også, at fjerdekæden bød rigtigt godt ind. Det er vigtigt i de her hårde kæmpe og serier, hvor kampene ligger tæt, at vi kan fordele spilletiden på mange folk, lød det. 

NØGLESPILLERNE: Og det bringer os frem til en Anders Poulsen, der er tilbage hos Blue Fox efter en hjernerystelse, og gik direkte ind i tredjekæden hos grundspilsvinderne. En tung mand at få tilbage for Herning, og Poulsen kvitterede endda også med et kongemål. 

Hos Rungsted er det især vigtigt, at iltre Nash holder sig fra boksen, men offensivt skal der leveres i aften. Målfarlige danskere som Rasmus T. Andersson og Nikolaj Rosenthal kunne være målscoreremner for hjemmeholdet. 

DET FORVENTER VI: Et aggressivt, desperat Rungsted-hold, der vil give sig i hver eneste nærkamp mod et kontrastærkt Herning-hold, der i første omgang vil leve på hurtige omstillinger og benytte enhver mulighed for powerplay. 

SKADER/KARANTÆNER: Rungsted stillede til kamp tirsdag aften uden Robin Bergman og Mikael T. Christensen, mens Herning stadig savner sin finske duo Koponen og Kiilholma. Begge har dog proklameret, at vender tilbage. Værre er det formentlig med Bjørn Uldall, der har været ude længe for midtjyderne.