FØR KAMPEN: Rungsted-Herning

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Der bages i den grad op til slutspil i Rungsted, hvor holdet efterhånden er fuldtalligt, og hvor Mikael T. Christensen nu også lancerer sit comeback. Eneste mand ude er nu Alexander B. Jensen, der længe har været færdig for sæsonen, og nu kan Peter Johansson altså vælge og vrage ud fra en trup, der lige nu tæller et solidt antal spillere – både defensivt og offensivt. 

Slet ikke så tossede perspektiver for Rungsted, der dog skal overstå topholdet Herning i aften for at komme udenom playin og direkte ind i kvartfinalen. Naturligvis kommer det også an på, hvordan det går i Odense-Esbjerg-kampen, men som udgangspunkt kan Rungsted altså selv afgøre, om holdet vil videre til kvartfinalen uden omvej. 

Debut til finske Aleksi Laakso i forsvaret og comeback til Mikael T. Christensen hedder overskrifterne i Rungsteds startopstilling. Spændende, hvor de to gode navne finder plads. 

Hos Herning leder træner Petri Skriko helt sikkert efter formen hos sine folk inden slutspillet. Den var nedadgående søndag i Rødovre, hvor midtjyderne kom sløjt fra start og tabte 1-3 – og spørgsmålet er, om Herning ikke vil gå efter at levere en rigtig god kamp som indgang til playoff, der for midtjydernes vedkommende begynder på hjemmebane næste fredag. 

NØGLESPILERNE: Målmandssituationen er spændende i Herning. Lige nu står Ahonen og Simon Nielsen mere eller mindre hver anden kamp, og træner Skriko lægger tilsyneladende op til åben match om pladsen i slutspillet. Nielsen har de bedste statistikker, og får måske lov at bevise sig igen i aften. Hos Rungsted holder vi øje med føromtalte Laakso og Christensen. Sidstnævnte var måske ligaens bedste, da han i oktober blev sat ud af spillet af en hjernerystelse. 

DET FORVENTER VI: Rungsted med fuld kadence, Herning skal følge. Vigtigt for midtjyderne at komme godt ud af grundspillet. Det bliver seværdigt og underholdende med Rungsted som favorit grundet ekstra motivation.

SKADER/KARANTÆNER: Rungsted altså med den stærkeste trup i sæsonen, mens Herning har et par folk tilbage fra U20-DM, der blev spillet sidste weekend. Anders Poulsen stadig ude med følgerne af en hjernerystelse, Bjørn Uldall var stadig ikke med søndag.