FØR KAMPEN: Rungsted-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Det hele står i Morten Greens tegn i aften i Bitcoin Arena, der for anden aften på stribe lægger is til tophockey.

I går var det landskamp, i dag er den bronzeserie, som mange aktører plejer at kritisere, men som faktisk kan være et festligt punktum på sæsonen. Spillerne får i hvert fald en ekstra lejlighed til at sige farvel til fansene.

I aften et helt specielt af slagsen, når Green spiller sin sidste kamp overhovedet i Rungsted, inden han overgår til en karriere som spilleragent.

Rungsteds hjemmeside skriver:  Det er Morten Greens sidste kamp på hjemmebanen i Rungsted, efter en ufattelig lang karriere, som startede i en alder af bare 15 år tilbage i 1996. Nu tæt ved 1.500 kampe, 22 år og 19-VM turneringer senere nærmer afslutningen sig. En fantastisk karriere, der landsholdsmæssigt formentlig aldrig bliver overgået, går på hæld.

Der skal siges farvel til kaptajnen med det store “C” på brystet på en ordentlig måde, og vi håber der kommer mange mennesker i hallen til at hylde Morten for hans store bidrag til ishockeyen i både Rungsted og Danmark.

Der er i den anledning halv pris på alt i Bitcoin Arena, og det er mestrene fra Esbjerg, der kommer på besøg. 

Altid en vanskelig opgave at spå om bronzekampene, der plejer at stige i intensitet, som det skrider frem mod kampenes afslutning.

NØGLESPILLERNE: Lad os bare satse på at Morten Green spiller en sidste brandkamp foran sit hjemmepublikum. Green får hård modstand, blandt andre af Phillip Bruggisser, der spillede en meget stærk semifinaleserie. 

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg kom mere eller mindre helskindet over semifinalerne, mens Rungsted manglede Mikael T. Christensen, Robin Bergman og Marcus Olsson  i den sidste kvartfinale mod Herning. Der har været lidt mulighed for at restituere, så måske de to svenskere spiller med i aften.

DET FORVENTER VI: Som skrevet ovenfor. Næsten umuligt at tippe en bronzekamp. Hvilket hold er mest motiveret?