FØR KAMPEN: Rødovre-Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Det var lettelse, der nærmest sivede fra væggene i Bitcoin Arena søndag sidst på eftermiddagen, da Rungsted havde vundet over Rødovre. For holdet fra Nordsjælland havde endnu engang formået at sætte en 2-0-føring over styr, og Rødovre var altså i overtal ti minutter før tid og stod til at lave samme trick som fredag aften, hvor det også lykkedes at vende 0-2 til sejr.

Men Marcus Olsson, den svenske arbejdsmand, der allerede har forlænget med Rungsted for den kommende sæson, klatrede frem og blev helt og matchvinder med sin scoring til 3-2 i undertal. Rungsted holdt hjem, og der står 1-1 i den her fuldstændig uforudsigelige sjællandske serie, der vender tilbage til Rødovre Skøjte Arena i aften, hvor tilskuertallet forhåbentlig og formentlig rammer tæt på de 3000.

De to mandskaber har fortjent en fantastisk atmosfære i den her historiske første bedst af syv-serie i den evige historie om kampen mellem “rødderne” fra Rødovre og “rigmændene” oppe fra Rungsted, der aldrig helt har kunnet døje hinanden i et had/kærlighedsforhold, der varer ved og varer ved. 

Næste kapitel skrives altså i aften, hvor Rødovre-spillerne formentlig har fået at vide af træner Bogren, at 0-2 ikke kan blive ved at være et godt udgangspunkt for at vinde ishockeykampe. 

Rødovre blev taget på sengen tidligt i den første kamp, og i kamp to i Rungsted var skuddene 18-3 i hjemmeholdets favør i de første 20 minutter. Det er dermed ganske udtalt, at Rødovre skal forsøge og vil forsøge at komme bedre fra start i aften. 

Det er også signifikant, at den gamle sandhed om vigtigheden af special teams har vist sig korrekt i de to første kampe: Rødovre har scoret to af fem mål i powerplay, mens Rungsted altså har scoret tre af fem mål i powerplay og et enkelt i boxplay før i aften. Der er næppe tvivl om, at straffeboksen også har været på agendaen i de to træneres oplæg til kampen. 

NØGLESPILLERNE: Nikolaj Rosenthal afsluttede grundspillet på fremragende vis, men vi har endnu ikke set ham på pointlisten i slutspillet. Bliver det i aften, han træder ind på scenen i serien? Hos Rødovre har Matthias Asperup, der spillede et suverænt slutspil for Gentofte i fjor, nøjedes med en enkelt assist. Han kan også blive en potentiel matchvinder i aften. 

DET FORVENTER VI: Lidt afventende i begyndelsen fra begge hold, og en kamp, der vil udvikle sig i intensitet, som minutterne skrider frem. Det kan meget nemt blive en etmåls-kamp igen i aften, og skal man forbi kiosken er et kryds efter ordinær spilletid næppe heller en dårlig løsning.

SKADER/KARANTÆNER: Der er ikke meldt ellr hørt om folk ude i de to trupper, så det ligner de samme hold, der står overfor hinanden i aften.