FØR KAMPEN: Odense-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Det er i aften, det afgøres, hvem der skal i play-in og hvem, der skal i slutspillet. Det er ikke tilfældigt, at TV2 Sport har valgt kampen mellem Odense og Esbjerg, hvor begge hold har masser på spil. 

Fynboerne arbejder for at undgå play-in, mens Esbjerg kæmper for en placering i top fire og dermed det bedste udgangspunkt frem mod de kommende kvartfinaler. 

Det bliver næsten en forsmag på slutspillet mellem to hold, der vandt søndag eftermiddag og dermed kommer ind til kampen med optimisme. 

Og dog: For Odense havde store problemer med at holde Hvidovre stangen i slutfasen og måtte knokle til det sidste for de tre point. Man havde ikke indtrykket af, at fynboerne var helt over de spillemæssige problemer, som har præget holdet på det seneste. 

Esbjerg så solide ud i Aalborg, men er – ligesom Odense – afhængig af, at de foranliggende hold svipser, hvis Esbjerg selv gør jobbet og vinder i Odense. 

Brock Nixons ankomst har gjort optimismen større i det vestjyske, og selv om kaptajnen fra sidste sæson formentlig ikke er berettiget til spil i aften, så har man fornemmelsen af et lurende Esbjerg-hold, en sovende gigant, der bliver uhyre farlig at danse med i slutspillet. 

Og kender man Mark Pederson ret, kommer Esbjerg med fuld skrue i aften for at få en god indgang til slutspillet.

NØGLESPILLERNE: En solid defensiv er vigtig for Esbjerg her frem mod slutspillet, hvor det er vigtigt, at en førsteback som Nick Crawford virkelig leverer varen. Hos Odense er Ned Lukacevic lige nu den vigtigste mand, hvilket hans to mål mod Hvidovre så rigeligt beviste. Han har – måske lidt imod forventning – leveret flot, siden han kom til Fyn, selv om defensiven stadig ikke er hans styrke. 

DET FORVENTER VI: Esbjerg går ind som favorit mod et Odense-hold, der vil kæmpe som gale for at finde formen og måske undgå en nervepirrende play-in. Vestjyderne er smal favorit grundet en bedre formkurve. 

SKADER/KARANTÆNER: Michael Fine har altså sagt farvel hos Esbjerg, der ellers havde alle folk med i Aalborg. Odense spillede med fuldt hold mod Hvidovre søndag, så det er to hold uden de store skadesproblemer, der går ind i sæsonens sidste fase.