Før kampen: Metal Ligaen: Nordjysk brag med alt på spil

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks) Røde lygter måske i aften i Gigantium, hvor billetsalget giver minder om dengang Colin Greening optrådte i Nordjylland for en kort stund, og hvor folk nærmest “hang i hegnet” for at være til stede.

Ishockeyfeber i Aalborg. Herligt. Pirates med vilde 23 point i otte kampe agerende som et hold, der har alle “slutfaserne” med sig. Det kendetegner et mandskab med medgang, men det bliver formentlig den vanskeligste opgave hidtil i sæsonen mod et toptændt gæstemandskab fra Frederikshavn.

– De her kampe er altid sjove at spille med masser af tilskuere og tilmed lokalopgør, hvor jeg må sige at Aalborg er favoritter. Legendariske Frederik Åkesson udtalte engang at tabellen lyver aldrig, og det gør den heller ikke nu.

– Aalborg har været klar fra dag et, topper ligaen temmelig meget endda, så uanset hvad der siges og skrives så er de storfavoritter fredag aften, siger Frederikshavns holdleder Lars Dalsgaard, der har stået i boksen i et umindeligt antal år.

Ligesom alle andre elsker han duften af de store matcher i Nordjylland, som White Hawks’ hjemmeside kalder det største i årtier. Lidt drillende kunne man spørge, om det er fordi frederikshavnerne ikke er vant til at være underdog.

Lad os forvente et skakspil i den første halve time, hvor holdene skal undgå at lave de vitale fejl. Og så går det formentlig løs med et virkelig intensivt slag, der vil få Gigantium Isarena til at koge. Hvem der bare kunne være til stede i Aalborg i morgen…

Hold øje med: Ronan Quemener fortsætter med at være brandvarm i Aalborg-målet, og han er i den grad en kilde til Aalborgs stærke start. Det skal i den anden ende blive spændende at se, hvordan unge Thomas Lillie tøjler den tilspidsede stemning i Gigantium i et derby.

Skader/karantæner: Kun Kristoffer Lauridsen døjer med problemer hos White Hawks. Men skulle man melde sig klar, så er det vel i morgen…Aalborg Pirates havde alle spillere til rådighed mod Esbjerg, hvor Daniel Villadsen fik sin sæsondebut.