Før kampen – Metal Ligaen: Finalerevanche i Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox) Mestermøde mellem sidste sæsons finalister. Det er første gang i grundspillet, at de to klassiske rivaler tørner sammen. I to træningskampe havde Herning overhånden og var specielt overbevisende i Esbjerg, hvor det blev til en sikker 5-1-sejr. Returmødet i Kvik Hockey Arena gik i overtid.

I morgen kommer begge hold fra ganske gode og tætte kampe. Esbjerg tabte 1-2 i Aalborg på et sent mål, mens Herning spillede sæsonens bedste kamp og vandt 4-3 i Vojens. I øvrigt med en blændende debut til finnen Toni Kallela, der scorede inden han havde været tre minutter på is for Blue Fox.

– I fredags mod SønderjyskE mener jeg ikke vi gav ret mange chancer væk, men omvendt udnyttede vi heller ikke vore muligheder godt nok. Vi havde scoringschancer, som vi ikke formåede at udnytte.

– Tirsdag i Aalborg gentog billedet sig med chancer som vi ligeledes ikke udnyttede, men vi forærede samtidigt to store muligheder væk, en der udløste et straffeslag og en der resulterede i den afgørende Aalborg-scoring, siger Esbjerg-træner Mark Pederson.

– Vi skal udnytte vore scoringschancer og samtidigt undgå pucktab, som giver spilvendinger, der koster på den måde de gjorde i et par situationer i Aalborg, understreger den 48-årige canadiske cheftræner.

Herning slap for straffeslag tirsdag i Vojens, og det glædede assisterende træner Lubos Pisar, at det lykkedes at score fire gange i regulær tid.

– Alle hold vil gerne have angribere ind foran. Det er jo der, målene bliver scoret. Det fik vi i aften, konstaterede han overfor aoh.dk efter kampen tirsdag.

Hold øje med: Naturligvis den nye varme angriber, Toni Kallela, hos Blue Fox. Hos Esbjerg har unge Anders Koch grebet chancen og leveret en række fine præstationer.

Skader/karantæner: Herning var uden Ales Sova, Mathias Mølgaard og Markus Jensen i tirsdag, og det var altså to af de spillemæssigt tunge danskeres skadesexit, der fik Bjorkstrand til at agere og hente en ny finne. Også Roberts Jekimovs meldes nu tvivlsom til kampen i aften. Esbjerg var fuldtallig i Aalborg, og mon ikke Carson McMillan nu i startopstillingen ryger højere op i hierarkiet i kæderne hos Energy. Ifølge kamprapporten var han kun at finde i fjerdekæden i Nordjylland.