Før kampen: Metal Liga – Tidlig nøglekamp i Gentofte

(Optakt: Gentofte Stars-Herlev Eagles) De to hold uden for slutspillet i fjor mødes i aften i en kamp, der er virkelig spændende. For begge hold regner formentlig med, at “hinanden” er et af de hold, der skal hentes point imod, hvis drømmene om at ændre på sidste sæsons tabel skal ændres.

Gentofte Stars ser på papiret umiddelbart ud til at være favorit. Med tunge finske forstærkninger, Riekkinen og Virtala-brødrene – alle med stor erfaring fra højeste niveau – har Karsten Arvidsens mandskab forstærket sig fint og ligner et hold, der virkelig kommer til at arbejde hårdt.

Herlev er handicappet af skader på to nøglespillere i form af Brett Sonne og Kim Staal, og der bliver virkelig ansvar til mange af de unge gutter, der er kommet til klubben med målet om at få mere tid på isen. Det har de fået i sæsonoptakten, og det får de i aften mod Gentofte.

Spændende bliver det også at se, hvordan målmand Evan Mosher træder ind i Metal Ligaen, og om Alexander Sundström, der stille og roligt finder formen, kan bringe den nødvendige rutine ind i Herlevs defensiv. Den svenske universalspiller har i hvert fald værktøjerne i orden.

Forhåbentlig mange spændte tilskuere i aften i Gentofte, hvor vi kan forvente to afventende mandskaber, der begge har fokus på vigtigheden i at komme godt fra start i ligaen.

Hold øje med: Cameron Spiro hamrede mål ind i 1. division. Gør han det samme på et niveau højere? Hos Herlev har Emil Birk været skarp i testkampene og både ham og kollegaen fra Frederikshavn fra i fjor, Thomas Søndergaard, får mere ansvar, end de har været vant til hidtil i karrieren.

Skader/karantæner: Gentofte havde Christian Hee Foss ude i den sidste Metal Cup-kamp inden sæsonstart. Herlev mangler som nævnt Brett Sonne og Kim Staal. Sidstnævnte havde et lille premierehåb, men vil være noget af en joker, hvis han mod forventning er blevet klar.