Før kampen – Metal Liga: Sønderjysk fysik mod vestjyske krigere

(Optakt: SønderjyskE-Esbjerg Energy)  TV2 Sport blænder i aften op for genåbningen af Metal Ligaen, når det i aften gælder klassikeren mellem SønderjyskE og Esbjerg. SE Arena lægger is til fra 20:30, og det bliver – ganske uvant for de to mandskaber – en kamp om at komme væk fra bunden af Metal Ligaen.

Lige nu ligger SønderjyskE på ottendeplads med to point – og en kamp – mere end konkurrenterne fra Energy, og fællesnævneren for sidste sæsons semifinalister og DM-vindere er, at de har hakket og stammet mere end godt er i åbningen af sæsonen.

Det gælder for eksempel for Thomas Spelling, der stik imod normalen kun har scoret en enkelt gang i turneringen. I den nylige landsholdsturnering i Ungarn fik han også scoret et enkelt mål, og han fornemmer øget selvtillid – både personligt og på SønderjyskE-mandskabet, siger han til Jydske Vestkysten i dag.

– Det har hjulpet, at Rasmus Nielsen er kommet tilbage fra sin skade, og at Elias Granath er kommet ind i truppen. Det har givet noget mere ro bagude. Vi kan bedre sætte angrebene i gang fra egen zone, og jeg føler, det går den rigtige vej igen, siger han – og konstaterer, at SønderjyskE er begyndt at spille lidt hårdere.

– Vi har ikke spillet hårdt nok, men når vi gør det, kan vi vinde over de fleste, for der er nogle store og stærke drenge hernede, siger han.

Esbjerg-kaptajn Brock Nixon understreger – også i JydskeVestkysten – kampens vigtighed.

– Alle kampe mod SønderjyskE er en krig – og vi glæder os til at skulle i krig, siger han – og ser tilbage på den seneste kamp mod SønderjyskE, hvor Esbjerg smed en 2-1-føring og tabte i overtid.

– Ishockey handler også om at være klog. Det var vi ikke til sidst i den kamp, husker jeg. Men nu er det en ny kamp, og jeg glæder mig, siger Brock Nixon til avisen.

Skader/karantæner: Tyler Gotto meddelte for nylig på Instagram, at han er tilbage i fuld vigør. Får vi et comeback fra ham i aften? Niclas Edman er ude, og Casper Mortensen spillede heller ikke før pausen. Her måtte Esbjerg også undvære Jannik Christensen i en håndfuld kampe, men han skulle være klar igen.

Hold øje med: Ovennævnte Thomas Spelling har ikke været i form endnu i sæsonen. Viser han sig i aften? Og måske er det også i aften vi for alvor skal se, hvad Carson McMillan, den nyeste import, kan og vil i Esbjerg.