Før kampen – Metal Liga: Skakspil i Scanel Hockey Arena

(Optakt: Frederikshavn-SønderjyskE) Det har været hårde uger for SønderjyskE, der med et hav af skader og syv nederlag på hjemmebane på stribe inklusive træningskampe har haft store problemer i sæsonåbningen.

Forvent derfor ikke et SønderjyskE-hold, der på nogen måde knalder ud rent offensivt i aften, når kampen i Scanel Hockey Arena sendes direkte på TV2 Sport fra klokken 20:30.

Det bliver stensikkert defensiven først hos Dan Cemans tropper.

SønderjyskE-træneren kunne tage to positive ting med fra 4-5-nederlaget mod Aalborg: Sønderjyderne viste fin moral ved at gå fra 1-5 til 4-5 i tredje periode, ligesom de lyseblå scorede fire powerplay-mål. Så den facet af spillet stemte trods alt.

Frederikshavn havde problemer med at skabe chancer i den nylige kamp mod Gentofte, der stillede med en stram defensiv, som White Hawks slet ikke kunne bryde.

Det bliver formentlig også samme koncept, nordjyderne møder i aften, så det skal blive spændende at se, hvem af de gamle kolleger Simioni og Ceman, der vinder skakspillet. Det kunne godt gå hen og blive en tæt, taktisk affære, hvor de to hold venter på hinandens fejl.

Hold øje med: En mand som kreative Luka Vidmar kan være den, der bryder en stærk sønderjysk defensiv. Hos sønderjyderne mangler en del af de udenlandske angriber stadig at træde i karakter. Måske i aften en mand som Harrison Reed, der har vist gode takter nu og da.

Skader/karantæner: Frederikshavn uden reservemålmand Christian Larsen. Kasper Kristensen afsoner fjerde og sidste karantænedag, mens Kristoffer Lauridsen er tvivlsom med sin dårlige skulder. Hos sønderjyderne sidder Tyler Gotto og Rasmus Nielsen helt sikkert ude og heller ikke Niclas Edman var med senest mod Aalborg. Her måtte Tommy Wargh også udgå, så han må også betegnes som tvivlsom. Unge Casper Mortensen var heller ikke med mod Aalborg.