Før kampen – Metal Liga: Optimistiske hold mødes i Odense

(Optakt: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox) Begge hold sikrede sig forløsende sejre i fredags. Herning vandt 3-1 i Frederikshavn, mens fynboerne fik fat i SønderjyskE med en 2-0-sejr hjemme i et feststemt Odense Isstadion.

Derfor kan både Bulldogs og Blue Fox gå relativt roligt ind til aftenens kamp, og mon ikke det forløser lidt offensiv energi hos begge hold?

Odense stillede en smule om i den traditionelle opstilling i fredags mod SønderjyskE, hvor Sebastian Strandberg fik erstattet Rasmus Bjerrum i førstekæden. Det gav lige nøjagtig den ønskede effekt med en enkelt scoring fra hver kæde, for også andenkæden med Sterner/Bjerrum/Henrik Nielsen markerede sig med en scoring.

Man bider dog mærke i, at Odense i forhold til i fjor spiller langt bedre defensivt og meget mere tæt i egen zone. Fynboerne har kun lukket syv mål ind i sæsonen og groft sagt var det lige så mange mål, som Odense flere gange tillod i en enkelt kamp i sidste sæson.

Herning fik sæsonens første sejr i ordinær ved at vinde 3-1 i Frederikshavn i en kamp, hvor træner Bjorkstrand havde samlet seks imports i to kæder. Mon ikke den tendens fortsætter i aften?

– Det var en forløsning endelig at få sejren. Vi synes jo ellers ikke, at vi har spillet så dårligt i de første kampe, hvor der måske har manglet lidt, men hvor vi også har været uheldige. Nu håber vi, at det går vores vej herfra, siger Herning-angriberen Mathias Mølgaard til Herning Folkeblad.

Hold øje med: Kan Odenses defensiv virkelig fortsætte med at stå så skarpt? Det bliver virkelig en interessant duel mellem det fynske forsvar og to navnkundige midtjyske angrebskæder, der trods sejren i Frederikshavn stadig ikke helt har fået hul på bylden.

Skader/karantæner: Odense har haft Martin Larsen ude de seneste to kampe, mens aftenens gæster med Sonny Hertzbergs tilbagekomst har fået fuldt hold at råde over. Så forvent to hold, der som minimum er tæt på at være intakte.