Før kampen – Metal Liga: Kan Gentofte trække op på siden af White Hawks?

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: Gentofte Stars-Frederikshavn White Hawks) Gentofte Stars har spillet to fornuftige kampe mod Herlev og Aalborg, der foreløbig har givet afkast i form af to point.

Men med kun to mål fremad er det nemt at regne ud, hvad der har manglet hos Stars-angriberne. Mål. Det er nemlig backerne Jeff Terminesi og Jesse Jyrkkiö, der har scoret målene for Stars.

Men hvem skal så stå for kasserne i aften på hjemmebane mod Frederikshavn. Er det Virtala-brødrene, eller skal de skilles ad for at sætte andre spillere op? Eller måske Cameron Spiro i aften skal sætte sit første Metal Liga-mål efter at have hældt pucke ind på samlebånd i næstbedste række i fjor?

De skal angribe Frederikshavn-keeper Thomas Lillie, der efter en lidt svingende start i testkampene har spillet sig op og står med fine 94.44 i redningsprocent.

– Det har været en blandet start med nogle op- og nedture, men det positive er, at jeg føler, at det bliver bedre dag for dag, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med, siger Thomas Lillie, der i fjor spillede i den svenske U20-turnering for Växjö.

– Vi er et helt nyt hold, og det er stadig tidligt på sæsonen, men jeg synes helt klart, at vi bør gå efter guldet. Vi ved, at der nok er andre, der også har den ambition, men jeg synes, det skal være vores mål, siger Thomas Lillie.

Nordjyderne står med fem point for to kampe og har fået en særdeles tilfredsstillende sæsonstart.

Hvordan står det i øvrigt til med Frederikshavn og Gentofte efter de to første kampe? Lyt til FACEOFF.dk’s PODCAST om METAL LIGAEN LIGE HER: 

Skader/karantæner: Frederikshavns reservemålmand Christian Larsen er skadet i lysken og spørgsmålet er om Kristoffer Lauridsen er blevet klar. Kasper Kristensen afsoner karantænedag tre af fire. Christian Hee Foss, Christopher Nielsen, Nicki Kisum og Nikolaj Zorko var ude for Gentofte, og et par stykker eller tre af dem vil utvivlsomt styrke bredden hos Stars.

Hold øje med: Colin Vock blev matchvinder mod Odense tirsdag og finder stille og roligt sin skarphed frem. Den lille målmand hos Gentofte, Teemu Seppänen, bliver en nøglespiller for Stars i aften. Kan Gentofte fortsætte den skarpe defensiv er der gode chancer for point.