Før kampen – Metal Liga: Hvem griber momentum i Esbjerg?

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: Esbjerg Energy-SønderjyskE) De to klassiske rivaler tørner i aften sammen for første gang i sæsonen, når Granly Hockey Arena lægger is til rivalmødet i syd, der ikke kan komme på et bedre tidspunkt.

Begge sydjyske mandskaber var nemlig af sted på succestogter i Københavnsområdet tirsdag aften, hvor det blev til sikre sejre. Esbjerg vandt 8-1 i Herlev, mens SønderjyskE tog en relativ uforfærdet 4-2-sejr med hjem fra Gentofte.

Så der blev tanket godt med selvtillid på den anden side af bæltet før aftenens match i det vestjyske.

– Vi leverede en god kamp i Gentofte. De kom til en del afslutninger, og især i anden periode var meget af spillet i vores zone, men vi formåede at holde Gentofte ude på kanterne på deres afslutninger, siger SønderjyskE’s cheftræner Dan Ceman til klubbens hjemmeside før kampen.

Det var tredje gang i træk, at sønderjyderne holdt modstanderen på to mål, så den defensive blødning fra begyndelsen af sæsonen synes stille og roligt at være stoppet.

Men det bliver en god test for SønderjyskE-forsvaret mod en Esbjerg-offensiv, der synes at have fået hul på bylden.

– Ja der er tale om et lokalopgør med rivalisering mandskaberne imellem. Vi har spillet nogle gode kampe mod dem i min tid som cheftræner i Esbjerg, og det forventer jeg vil ske igen fredag aften. Ingen af holdene fik den drømmestart, man kunne have ønsket sig, siger Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt.

Så begge hold har sikkert samme fokus før kampen. At den næste kamp altid er den vigtigste. Begge hold stiller til kampen med en frisk sejr fra tirsdagens spillerunde og ønsker helt sikkert at tage momentum med videre. Så vi må forvente to topmotiverede mandskaber, vurderer Energy-coachen.

– SønderjyskE er et mandskab som er stærkt fra ende til anden. De har en stærk keeper i Joni Myllykoski. De har stærke backs, selv om de har været ramt af skader. Og så har de mange dygtige forwards, der når de får chancen vil kunne skabe noget, forklarer Mark Pederson. –

Så vi skal spille med stor disciplin. Vi skal træffe de rigtige valg med og uden puck. Og så skal vi holde os ude af straffeboksen, lyder det fra Pederson.

Skader/karantæner: SønderjyskE fremdeles uden backtrioen Nielsen, Gotto og Edman, om end man ikke har hørt noget til sidstnævntes status og skadesomfang. Heller ikke unge Casper Mortensen var med for Vojens-mandskabet. Esbjerg var i Herlev uden backprofilen Jannik Christensen og unge Frederik Benjaminsen.

Hold øje med: Kodie Curran er virkelig begyndt at levere offensivt. Esbjerg-backen scorede hattrick i udekampen mod Herlev og står nu med hele fem mål i seks kampe. Dan Ceman kunne glæde sig over tre powerplaymål i tirsdag og at den facet af spillet i hvert fald fungerer hos SønderjyskE, der også kunne notere sig 11 point blev lavet af 11 forskellige spillere. Et godt tegn på bredde i en tid, hvor de lyseblå har balanceret på kanten af en krise.