Før kampen – Metal Liga: Hvad kan Frederikshavn?

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: Esbjerg-Frederikshavn) TV2 Sport sender direkte fra mestrenes premiere i aften mod et spændende White Hawks-mandskab, der netop har fået tilført den slovenske back Luka Vidmar som en kærkommen forstærkning.

Frederikshavnerne har gynget noget i træningskampene, så det har været vældig svært at få det totale indblik i, hvor stærke nordjyderne er. Det lykkedes dog at hive et par pligtsejre hjem i Metal Cup-kvartfinalerne mod Herlev, og dermed er White Hawks altså stadig med, hvor det er sjovt i den “lille turnering”.

– Egentlig synes jeg, at vores opstart har været meget op og ned. Men det var selvfølgelig rigtig godt at komme ud og få nogle kampe, hvor der var noget at spille om, og så også vinde dem. Men vi er et meget ungt hold med meget talent, og der er selvfølgelig nogle ting, der ikke er spillet helt ind endnu, siger en af de nye White Hawks-forwards, Joachim Linnet, til Nordjyske i dag.

Hans prognose stemmer altså meget godt overens med det generelle indtryk af Frederikshavn før premieren i dag i Esbjerg, hvor han stikker lidt til sin tidligere holdkammerat i Herning fra i fjor, Mathias Seldrup, der vogter buret i aften.

– Esbjerg bør jo være spillet varme på det her tidspunkt (med Champions League-kampe i skøjterne), men de mangler deres førstekeeper (Nicolaj Henriksen, red.), så vi skal nok få vores muligheder mod deres defensiv, siger han.

De forsvarende mestre leverede en meget flot europæisk kampagne, men røg noget overraskende ud af Metal Cup mod Aalborg Pirates. Så det skal blive spændende at se, hvilken forfatning vestjyderne kommer i denne fredag aften.

– Vi må forvente at skulle spille lidt forskelligt hjemme og ude. Men modstanderen kommer også til at betyde en lidt forskellig taktisk tilgang fra kamp til kamp, siger træner Mark Pederson i klubbens traditionelle optakt.

– I trænerstaben har vi endnu ikke set Frederikshavn live, men har måttet nøjes med lidt videoklip. Så kampen bliver den første face-to-face i denne sæson mellem de to mandskaber. Men i trænerstaben er vi klar med en gameplan til kampen, men er også friske på at justere taktikken, efterhånden som kampen skrider frem og vi bliver lidt klogere på dem, siger Energy-coachen, der har vældig stor respekt for kollegaen Mario Simioni i modstanderboksen.

– De har som vi gennemgået nogle ændringer, bl.a. med en ny, men velkendt coach i Mario Simioni. Han søger altid for at forberede holdet godt og sikre, at alle mand arbejder hårdt. Så jeg forventer en god premierekamp mod et stærkt nordjysk mandskab, lyder det.

Skader/karantæner: Foreløbig intet nyt om Nikolaj Henriksen, der må forventes at være ude for Esbjerg, der også havde Jannik Christensen og Henrik Mærsk ude af Metal Cup-kampen i Aalborg. Hos Frederikshavn er Kasper Kristensen ude med karantæne, mens Kristoffer Lauridsen heller ikke var med lørdag i Herlev. Om han er blevet klar, vides ikke.

Hold øje med: I Minsk til OL-kval sad denne skribent og undrede sig over, at slovenske Luka Vidmar var klubløs. Han var dygtig. Og endte altså i Frederikshavn. Hos Esbjerg har Tyler Fiddler været vældig målfarlig hidtil. Ham skal nordjyderne passe på.