Før kampen – Metal Liga: Herlevs disciplin kan presse Esbjerg

(Optakt: Herlev Eagles-Esbjerg Energy) Trods blot tre point i de første fem kampe, må Herlev Eagles’ sæsonstart betegnes som ganske tilfredsstillende.

Kun i perioder mod Rungsted og Rødovre har Herlev været spillet under bordet, og så længe JP MacCallums mandskab husker at spille med absolut fighterindsats og samtidig holde en hundrede procent fokus på disciplinen, kan Eagles-mandskabet sagtens hænge med modstanderen.

Samtidig gælder det også om for Herlev at være helt skarpe, når muligheden byder sig i powerplay, og ovenstående er også devisen i aftenens kamp mod de forsvarende mestre fra Esbjerg. På hjemmebane er et hårdt fightende Herlev-hold i stand til at presse alle modstandere, og vil Energy også få at føle i aften.

Vestjyderne fandt en vis melodi fredag aften mod Gentofte, hvor der endelig kom hul på målscoringen, og hvor Energy spillemæssigt leverede noget af det bedste hidtil i sæsonen.

Offensivt var anden periode i den grad en glædelig øjenåbner for træner Mark Pederson, der kunne se et mål fra Henry Hardarson og store fremradrettede kvaliteter fra Kodie Curran. Også Tyler Fiddler kom på tavlen igen for de forsvarende mestre.

Skader/karantæner: Stadig et Herlev-hold – andet er i hvert fald ikke meldt ud – uden Brett Sonne og Kim Staal. Ellers er Eagles-mandskabet intakt.

Esbjerg var fredag uden Jannik Christensen, Jeppe Holmberg, David Lidström og Henrik Mærsk Clausen. Begge hold venter på hver sin email fra Udlændingestyrelsen. Herlev på Jordan Knackstedts opholds- og arbejdstilladelse, mens Esbjerg må være tættere på med Carson McMillan.

Hold øje med: Flere af Esbjergs backer trådte fint frem fredag mod Gentofte. Kodie Curran og Anders Koch spillede begge flot og leverede i det fremadrettede spil.

Hos Herlev bliver det interessant for både Michael Binderup og backen Rasmus Vad at møde de gamle makkere og holdkammerater fra sidste sæsons guldhold. Forvent stor indsats fra de tidligere Energy-spillere.