Før kampen: Metal Liga – Herlevs chance for at hænge på inden pausen

(Optakt: Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks) I december 2015 havde Herlev kniven på struben i kampen mod Frederikshavn hjemme i Herlev Skøjtehal. Dengang var Conny Strömberg på holdet og den gamle svensker var helt forrygende i Herlevs 6-2-sejr, der for en stund genoprettede Herlevs tro på slutspil i fjor.

Nu står Herlev igen med en foreløbig sidsteplads i grundspillet og en hjemmekamp mod Frederikshavn, og spørgsmålet er, hvem der skal være “aftenens Conny Strömberg” for Eagles, der har hårdt brug for en sejr i kampen om at hænge på og bevare håbet om en ottendeplads.

For selv om Herlev måske er undertippet og i længden formentlig får svært ved at spille sig i slutspillet, så koster det også moral at hænge nede i dyndet helt uden håb. Opskriften i aften er mere disciplineret spil end i weekenden mod Odense, hvor træner JP MacCallum ikke var helt tilfreds med Eagles’ special teams. Især undertallet lukker for mange mål ind, betonede han overfor Faceoff.dk efter kampen.

Så mon ikke både overtal og undertal har været på dagsordenen i Herlev, der også har fået Brett Sonne og Jordan Knackstedt længere op i gear. De to kan sagtens lave ravage på en god aften, og Frederikshavn kommer formentlig ikke nemt til noget i Ørneborgen i aften.

For Frederikshavns vedkommende gælder det oprejsning efter en lidt pauver indsats hjemme mod Aalborg tirsdag. 0-5 efter to perioder mod rivalerne gør ondt og to mål i sidste periode hjalp ikke på helhedsindtrykket.

Hold øje med: Brett Sonne har løbet sig varm og kender sine holdkammerater bedre nu. Herlevs joker i aften. Hos Frederikshavn spiller Jeff Ulmer sin anden tryout-kamp. Hans motivation for en kontrakt vil fremgå af hans indsats.

Skader/karantæner: Ingen folk ude hos Frederikshavn i tirsdagens lokalderby og tirsdag kunne Herlev også spille med hele flokken bortset fra den skadede Kim Staal, der dog var i Odense for at støtte sine holdkammerater.