Før kampen – Metal Liga: Gentager Gentofte kunststykket?

(Optakt: Gentofte Stars-Rødovre Mighty Bulls) Gentofte Stars vandt ikke blot i Rødovre i fredags, det var også en yderst fortjent sejr – og uden diskussion, da Karsten Arvidsens og Olaf Ellers tropper bankede “storebror” med 6-3 og dermed lagde endnu mere kredit på pointkontoen.

I sidste sæson gik Gentofte Stars ned med flaget i anden halvdel af sæsonen – også fordi truppen ikke var alt for bred – og der er næppe tvivl om, at Karsten Arvidsen og assistent Eller har i baghovedet, at det er med at få skrabet så mange point sammen som overhovedet muligt i begyndelsen af sæsonen.

Der skal nok komme en “slump” på et eller andet tidspunkt.

For en af Gentoftes nye spillere, Nikolaj Zorko, var det vældig specielt at spille på sin gamle hjemmebane, sagde han til Rødovre Lokal Nyt efter kampen fredag.

– Rødovre er altid et svært hold at møde, men vi står rigtig godt i midtzonen i dag, de kommer ikke til de helt store åbne chancer. For mit eget vedkommende vil jeg altid gerne spille så meget som muligt, både powerplay og undertal. Jeg tog til Gentofte for at bevise overfor mig selv, at jeg godt kunne, sagde Zorko, der er kommet godt fra start i sin nye klub.

Ganske pudsigt spillede han sammen med Emil Møller Rasmussen og André Pison i en “Rødovre-kæde” fredag aften.

Rødovre svinger meget frem og tilbage og kan spille drømmehockey den ene aften – som i første periode i Odense tirsdag aften – for så at “holde stille” nogle dage senere, som det var tilfældet i Rødovre Skøjte Arena tirsdag aften.

Finder Rødovre sig selv og det nødvendige tempo igen for at stå igen overfor Gentoftes tætte midtzone, som Nikolaj Zorko taler om ovenfor?

Hold øje med: Andre Pison var outstanding fredag aften. Aggressivt spil og de første tre sæsonmål i en og samme kamp. Pison har virkelig fået sig sat fast hos Gentofte og i Metal Ligaen. Rødovres defensiv skal sidde bedre end fredag, hvor Gentofte kom for let til scoringerne. Jesper Duus er næppe i nærheden af at være tilfreds efter seks mål imod.

Skader/karantæner: Rødovre havde Kevin Montgomery og Mads Carlsen ude i backlinjen fredag aften, mens Gentofte savnede den ene af de finske brødre, Marko Virtala, ude og det afstedkom justeringer i kæderne, som gav positiv respons for Stars.