Før kampen – Metal Liga: Fortsætter Gentoftes succes?

(Optakt: Esbjerg Energy-Gentofte Stars) Gentofte spillede en perfekt defensiv udebanekamp i Odense tirsdag aften, og recepten vil naturligvis blive den samme i aften. En tæt defensiv og så med forsøg på at støde giftigt, når mulighederne byder sig.

Om det så er på kontraangreb eller i powerplay, hvor Jesse Jyrkkiö leverede det enlige mål tirsdag på Fyn.

I aften skal Gentofte op mod et Esbjerg-hold, der nok leverede tre kasser i Rødovre, men stadig kæmper for at finde spillet hundrede procent.

Vi er kommet tættere på den ønskede sejr, men vi har ikke fået den ”i hus”. Nu spiller vi igen hjemme i Granly Hockey Arena, så det er tid til, at vi højner vores eget spil i samtlige tres minutter. Og det er det bedste udgangspunkt for en sejr fredag aften, forklarer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt.

– Vores tilgang til kampen er stadig fokus på den kommende kamp. Vi har talt med spillerne i denne uge og fokuseret på den kommende udfordring. Vi har samtidigt haft en del fokus på de elementer i spillet, hvor vi har gjort tingene rigtigt i denne sæson, fortsætter Esbjerg-træneren.

– Men vi har også talt om de elementer i spillet, som vi ønsker forbedret. Dem er der blevet færre af, som følge af de ting vi har trænet på, så det skal helst tages med til kampen mod Gentofte.

Skader/karantæner: Gentofte spillede kampen i Odense uden Nicki Kisum, Christian Hee Foss og Nikolaj Zorko, tre spillere som alle vil være med til at kæmpe om pladserne i de tre første kæder. Esbjerg var i Rødovre uden Jeppe Holmberg – årsag ukendt.

Hold øje med: Joonas Riekkinen styrede Gentoftes andenkæde i Odense tirsdag aften. Finnen fylder meget både defensivt og offensivt. Hos Esbjerg står både Ryan Martindale og Brock Nixon uden point. I aften måske?