Før kampen – Metal Liga: Fortsætter Aalborg i Esbjerg?

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates) Nyt slag mellem de to jævnbyrdige mandskaber, der allerede har spillet tre betydningsfulde kampe i sæsonen. Først to Metal Cup-matcher og siden den nylige match i Gigantium Isarena, hvor Aalborg Pirates leverede en giftig afslutning med en scoring i de sidste minutter.

Og man må sige, at aalborgenserne i den grad “bouncede” tilbage i Frederikshavn i tirsdag efter fredag aftens første sæsonnederlag mod rivalerne.

For at finde Esbjergs seneste kamp skal vi tilbage til søndag, hvor det blev til et nederlag på 1-3 i Herning i en kamp, hvor vestjyderne ikke ligefrem fulgte op på en ellers god præstation hjemme mod samme modstander et par dage forinden.

– Det har været lige ved og næsten lidt for ofte i denne sæson. Og det er de små ting i spillet, eller detaljer om du vil, som har drillet os, siger træner Mark Pederson i Esbjergs kampoptakt.

– Vi har lidt manglet evnen til at score det afgørende mål på kritiske tidspunkter i kampene og har manglet at vise fandenivoldskheden, når det gjaldt. Hvis vi formår at forfølge mulighederne hårdt nok, vil tingene også blive lettere for os, forklarer Mark Pederson.

– Ja, vi skal arbejde lidt hårdere end vi har fået gjort hidtil i et par kampe. Vi skal undgå, at give lette mål væk. Undgå at tabe pucken på kritiske steder og bare spille sammen som et hold. Så skal sejren nok komme, tilføjer Esbjerg-angriberen Niklas Andersen.

Og hvad med Aalborg?

Jeg synes, vi havde en god fornemmelse igennem hele kampen (tirsdag mod Frederikshavn). Det gjorde ondt at tabe til dem på hjemmebane i fredags, så vi var meget opsatte på at revanchere det nederlag, og det lykkedes heldigvis, siger backen Lasse Bo Knudsen, der netop er blevet udtaget til landsholdet, hvor han skal debutere i Ungarn inden længe.

Nordjyderne var en fornøjelse at se på i kampen mod Frederikshavn. Højt tempo, stærkt arbejde og effektivitet foran mål. Aalborg ser ud til at være kommet for at blive i toppen af Metal Ligaen.

Hold øje med: Aalborgenserne skiftes til at træde frem i spotlyset, og det svært for modstanderen at holde øje med en enkelt spiller eller kæde. Fem forskellige målscorere i tirsdags i Frederikshavn. Esbjerg har ikke en spiller på top 10-listen i pointligaen, og det må forventes, at klubbens nordamerikanske angribere snart bliver lidt mere tydelige i forhold til den samlede produktion.

Skader/karantæner: Esbjerg har haft Jannik Christensen ude i længere tid, mens Aalborg i Frederikshavn tirsdag aften stillede uden Oliver Anker Christensen i angrebet og Kristian Kodal i defensiven.