Før kampen: Metal Liga – Endnu en tæt omgang Herning-Rungsted

De mødtes i en testkamp. Så over to kampe i Metal Cup – og nu igen i sæsonpremieren. Havde det været bedst af syv, havde Herning ført 2-1 i kampe, men til gengæld var Rungsteds sejr i Herning for en uge siden – kombineret med et overtidsmål sent søndag eftermiddag – altså nok til at sende Rungsted videre i Metal Cuppen.

– Vi er i semifinalen i den danske cup, som holdene herovre tager med størst mulige alvor. Jeg vil meget gerne gøre noget unikt her i Rungsted. Jeg vil gøre noget unikt her. Jeg vil vinde både cuppen og blive dansk mester, siger Rungsted-træner Björn Hellkvist til svenske Expressen – og dermed er linjen altså lagt for væsentlig større ambitioner end i fjor.

Startopgaven bliver vanskelig i sig selv mod et Herning-hold, der har vist sig ganske solidt fra start.

Der er noget helt specielt over et Blue Fox-hold med Todd Bjorkstrand som coach, og det er stensikkert, at ingen hold får det nemt mod Bjorkstrands tropper i den kommende sæson.

Amerikaneren har noget at revanchere sig for efter et halvtrist ophold i Graz, og har sammensat et hold med en defensiv, der er dansk og tilsat tjekkiske Ales Sova.

Seks importforwards gør, at angrebet ser bredt og spændende ud på trods af, at Herning blev drænet for dansk, rutineret arbejdskraft. Og Todd Bjorkstrand plejer at ramme rigtig, når han henter folk udefra.

Hold øje med: Nicolas Ritz har gjort det godt i træningskampene. Den franske landsholdsspiller er spilstærk og hurtig på skøjterne. En ny profil hos Blue Fox. Hos Rungsted bliver det interessant at se, hvilken form den nye nordamerikaner Kent McDonell kommer med. Hvor meget fylder han på isen efter landing i Danmark i fredags?

Skader/Karantæner: Herning har for nylig haft Sonny Hertzberg og Thomas Vilstrup Andersen. De skulle være tæt på klar. Hos Rungsted er der fuldt hold – bortset fra, at Hellkvist næppe bringer Fabian Brunnström, der netop i går skrev kontrakt med klubben.

Mød i øvrigt Rungsteds nye mand Kent McDonell her – interview via Rungsted.is: