Før kampen – Metal Liga: Endnu en gyser mellem SønderjyskE og Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

(Optakt: SønderjyskE-Rungsted) Det blev sagt og skrevet inden fredagens kamp mellem de to hold: At opgørene mellem SønderjyskE og Rungsted ville være ganske vitale for den videre færd i turneringen. Og tirsdagens kamp er ikke blevet af mindre vigtighed for specielt sønderjyderne.

Naturligvis fortæller man sig selv i Vojens og omegn, at der kun er spillet en femtedel af turneringen, men i Sønderjylland er man også klar over, at en endnu længere nederlagsrække hurtigt kan forplante sig i et omklædningsrum, uanset hvor stærkt holdet ser ud på papiret og hvor mange, der kommer tilbage fra skader.

Næsten endnu mere vigtigt er det at få genoprettet troen på sejr hjemme i SE Arena, hvor SønderjyskE i tre kampe har lukket 15 mål ind og ikke scoret et eneste point. Fælles for de tre hjemmekampe har også været, at sønderjyderne er kommet hurtigt bagud med et par mål eller tre, og dermed har det været opad bakke.

Man kan stensikkert forvente, at Dan Ceman har haft kæmpe fokus på at fortælle sine spillere, at der helst skal være et nul bagude efter de første 15 minutter i aften.

Det kan blive vanskeligt nok mod et Rungsted-hold, der har mange strenge at spille på rent offensivt. Og faktisk manglede der point fra de højtprofilerede udlænding fredag aften, hvor det var unge mennesker som Oliver True og Mads Larsen, der bar Rungsted til sejr.

Så spillere som Connolly og Brunnström skal arbejde sig til ny kredit i aften i den uhyre interessante match. Rungsted kan med en sejr lægge en afstand på solide 11 point ned til aftenens modstander, og det vil nordsjællænderne stensikkert have i baghovedet op til kampen.

Hold øje med: SønderjyskE’s holdopstilling bliver spændende. Mon ikke Elias Granath spiller? Og rygterne om et Rasmus Nielsen-comeback svirrer også før kampen. Hvordan vil Ceman forvalte sine angrebskæder med Longpre ude? Går han på med tre toppede kæder? Hos Rungsted vil vi måske også se Björn Hellkvist mikse kæderne efter at de stærke udlændinge har haft lidt vanskeligt ved at få gang i pointene på det seneste.

Skader/karantæner: Tyler Gotto og Niclas Edman synes stadig ude for SønderjyskE, der heller ikke havde Casper Mortensen i angrebet i fredags. Victor Hansen var ikke på kamprapporten for Rungsted fredag, men her havde nordsjællænderne altså hentet Mads Larsen ind som fuldgod erstatning.