Før kampen: Metal Cup – Rødovre smal favorit

Foto: Jan Korsgaard

Det var måske et mål af vital betydning, der blev scoret i går i aftes omkring klokken 21:30, da SønderjyskE-forsvaret lod Andrei Chistyakov og Nicklas Carlsen slippe fri og score 2-1-målet, der gav Rødovre en gevinst med hjem fra SE Arena.

Det betyder, at Mighty Bulls altså begynder returkampen med et måls forspring.

Hvad lærte vi af kampen i aftes i Vojens? Der var i perioder meget roderi, og det var tydeligt, at vi var først på sæsonen. Ingen af de to holds powerplay var af væsentlig karakter, men gennemgående virkede Rødovres spil lidt mere struktureret og sammenspillet.

Logisk nok, eftersom de fleste Mighty Bulls-spillere kender konceptet og spillestilen til fulde. Stærke indsatser af Morten Andreasen, Andreas Grundtvig og Jannik Karvinen, der i perioder havde godt fat i den sønderjyske zone.

Tabet af Tyler Gotto, Daniel Hansen og Rasmus Nielsen, der alle er ude med skader, kan mærkes nede bagved hos sønderjyderne. Alt andet ville også være ulogisk.

Mon ikke træner Dan Ceman også vil forlange lidt mere af sit holds offensiv? Thomas Spelling satte flere gange medspillerne op, men især Derek Damon var uskarp i afslutningerne. Her skal sønderjyderne i hvert fald byde ind med mere, hvis 1-2 skal vendes til samlet sejr.

Efter at vi kaldte det en 50:50-kamp i går, må der i aften være 10 procent ekstra til Rødovre med hjemmebane og et måls-forspring i taskerne.