Før kampen – Metal Cup: Brødreduel i Frederikshavn

Er der to spillere, man har forbundet med Frederikshavn i de seneste mange sæsoner, er det Søndergaard-brødrene, Rasmus og Thomas. Begge har i de seneste mange sæsoner været faste spillere hos White Hawks, men før denne sæson drog Thomas Søndergaard over bæltet for at prøve noget nyt.

Han har altid gjort det solidt for White Hawks, men er sjældent kommet ud over en plads i tredje- eller fjerdekæden og skiftede derfor i denne sæson til Herlev for at få mere ansvar.

I første runde i Metal Cuppen spillede han i Herlevs tredjekæde med Dallas Maxwell og Jonas Sander, men var inde helt inde i slutfasen i 3-2-sejren i Hvidovre. Det var Søndergaard, der udlignede for Herlev i den absolutte slutfase.

– Det bliver sjovt at spille mod Frederikshavn. Jeg har glædet mig og set frem til det, siden jeg skrev under med Herlev, siger Thomas Søndergaard til Kanal Frederikshavn op til kampen.

Det lokale medie har leveret en fin optakt med kække bemærkninger fra begge spillere.

– Nu har jeg jo ikke spillet mod ham før, men det bliver da lidt specielt. Hvis vi havner i nærkamp, gør jeg, som da vi små og lægger ham ned, smiler Thomas Søndergaard.

– Den eneste han kunne vinde over i en slåskamp derhjemme var vores lillesøster, replicerer Rasmus Søndergaard.

I den mere alvorlige ende har hverken Frederikshavn eller Herlev haft en særlig solid optakt.

Frederikshavn har skullet spille en god del nye folk ind, og der er kommet ny træner i form af Mario Simioni. Også JP MacCallum er ny coach i Herlev, der har haft problemer med skader i sæsonstarten.

To af forwardlinjens absolutte nøglespillere, Brett Sonne og Kim Staal, har ikke været med i langt de fleste kampe i sæsonstarten og Sonne er stensikkert ude i aften, mens Kim Staal formentlig også hænger. Til gengæld kan Herlev måske trække på rutine i form af Alexander Sundström, hvis han har spillet sig ind på holdet.