FØR KAMPEN: Herning-Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Rungsted-spillerne kender efterhånden Midtjyske Motorvej som deres egen bukselomme. De forlod Herning i lørdags efter Final4-stævnet og returnerer i aften til Herning.

Denne gang dog til en lidt mindre scene, eftersom Jyske Bank Boxen er skiftet ud med Kvik Hockey Arena og Metal Liga-kamp mod Blue Fox.

Begge hold blev slået af Aalborg i weekenden, men leverede hæderlige indsatser. Både for Herning og Rungsted var det bare lige det berømte “sidste”, der manglede for at spolere Aalborgs fest.

Både Rungsted og Herning savnede aggressivitet og vilje inde foran mål, og det kunne mærkes mod et Aalborg-hold, der var skarpt både defensivt og offensivt foran kassen.

Så det er formentlig en af de ting, begge trænere har kigget på i analysen i Final4-kampene. Her manglede Herning også den sædvanlige stærke og aggressive powerplay, som har kendetegnet holdet gennem det meste af sæsonen. 

NØGLESPILLERNE: Kig efter Kiilholma. Hernings nye finne gjorde det faktisk fornufigt – alt taget i betragtning – i lørdagens semifinale mod Aalborg, og mon ikke han spiller sig ind til en kontrakt for resten af sæsonen? Det kræver selvfølgelig, at han viser sig frem i aften og i den kommende uge. Hos Rungsted var Nikolaj Rosenthal yderst skarp i første del af finalen mod Aalborg, men fik ikke lige sat den afgørende kasse. Rammer han buret i aften?

DET FORVENTER VI: Et Rungsted-hold, der formentlig kommer med et lidt defensivt udgangspunkt og en “safe” holdning til kampen for ikke at undgå samme kollaps som i Frederikshavn for et par uger siden, hvor det blev 3-7. Herning formentlig i den sædvanlige offensive stil – og det gælder for midtjyderne om ikke at falde i gæsternes kontrafælde.