FØR KAMPEN: Herning-Rødovre

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Herning fik et sportsligt chok i går, da undersøgelser viste, at Antti Kerälä nu er ude for sæsonen. Petri Skriko må nu bygge om og op uden sin dygtige landsmand, der har været en af de bedste spillere i Metal Ligaen i denne sæson.

Mon ikke der snart lander endnu en finne i Herning?

I første omgang gælder det kampen i aften mellem midtjyderne og gæsterne fra Rødovre. Begge hold kommer med solid optimisme efter gode perioder på det seneste og plejer at spille ganske seværdige kampe.

For Herning gælder kampen samtidig opladning til Metal Final4, der spilles i weekenden.

– Rødovre er et hold, der altid arbejder hårdt og kæmper hele vejen, så vi skal igen gøre det samme. Vi skal sætte os på kampen og spille vores eget spil, siger en af Hernings unge folk, Kristoffer Søgaard, til Herning Folkeblad.

Rødovre har forbedret personalesituationen på det seneste, og kan nu spille mere bredt både i defensiven og fremad banen. Bogrens folk får flere kræfter at allokere, og det gør ikke et skøjtestærkt Rødovre-hold nemmere at spille imod.

NØGLESPILLERNE: Daniel Nielsen – den ældre udgave – spiller sig stille og roligt i form og ender vel snart igen som suveræn førsteback hos herningenserne. Hos Rødovre bliver Steffen Klarskov en stærk brik at få ind frem mod slutspillet. En af ligaens bedste danskere, hvis han finder samme form som i fjor, hvor han endte på VM-holdet.

DET FORVENTER VI: Tæt, jævnbyrdigt og helt lige plejer at være parameteret for de to holds kampe. Formentlig bliver det ikke anderledes i aften.

SKADER/KARANTÆNER: Herning altså nu med Ludvig Adamsen og Antti Keräla ude. Eetu Vento røg ud senest mod Odense, ligesom Oliver Gatz og Mathias Mølgaard har været ude længe. Heller ikke angriberen Daniel Nielsen var med i Odense. Hos Rødovre mangler Rasmus Astrup, ligesom Patrick Flügge og Jonas Sass også har været ude på det seneste.