FØR KAMPEN: Herning-Odense

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Herning vandt grundspillet forleden ned sejren i Gentofte og går altså nu topseedet ind til slutspillet inden længe. Det betyder, at midtjyderne stille og roligt kan forberede sig til playoff-tiden, men det må ikke blive en sovepude, understreger kaptajnen Daniel Nielsen i dagens udgave af Herning Folkeblad.

I dag kommer Odense, der kæmper for at undgå play-in og pludselig jages voldsomt af Rungsted, der arbejder nede fra syvendepladsen og faktisk har et på papiret godt program i den resterende korte del af sæsonen.

Kan fynboerne måske drage fordel af, at Herning bare går en lille bitte smule ned i kadence?

Herning er i sving. Har kun tabt to af de seneste 20 kampe, mens Odense har vundet en af de seneste otte kampe. Der må også indfinde sig en vis desperation i den fynske trup efterhånden. Trenden skal vendes inden slutspillet, hvis ikke noget nedadgående skal tages med ind i den afgørende fase af sæsonen.

To sejre til hver i de hidtidige fire opgør i sæsonen. Herning har vundet de to seneste opgør. 

SKADER OG KARANTÆNER: Herning Folkeblad gør status på Blue Fox-skaderne: Angriberen Daniel Nielsen vender tilbage i aften, mens Mathias Mølgaard skulle være klar til at spille tirsdag. Backerne Jessen og Weichel er ude med sygdom, mens Anders Poulsen er ude på ubestemt tid med en hjernerystelse. Odense stillede med fuldt hold i tirsdagens kamp mod SønderjyskE og fremstår formentlig også således i aften.

NØGLESPILLERNE: Naturligvis Odenses nye målmand Hannu Toivonen, der stod ganske fornuftigt mod SønderjyskE i tirsdags uden at tage de matchafgørende redninger. Han skal lige i sving igen. Hos Herning har Jan Dalecky været stærkt kørende på det seneste og tjekken kan blive en vigtig brik i den kommende midtjyske mesterskabskampagne.

DET FORVENTER VI: Et nervøst Odense-hold, der skal forsøge at finde fodfæste mod selvtillidsfyldte Herning. Første periode bliver afgørende for Odenses skæbne i aften.