FØR KAMPEN: Herning-Hvidovre

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Top mod bund i Herning, og det betyder ganske klar favoritværdighed til hjemmeholdet, der kommer fra en storkamp mod Frederikshavn, som blev vundet 3-2.

Men – Herning har det faktisk pr. tradition svært, når de nederste hold fra tabellen kommer på besøg. Kig bare tilbage på det seneste nederlag hjemme mod Herlev, der fortjent snuppede tre point i Herning og faktisk også tidligere har trukket Herning ud i overtid i Kvik Hockey Arena.

Og aftenens modstander, Hvidovre, var også få minutter fra at tage point, da holdet senest var på besøg i det midtjyske. Her vandt Herning blot 4-3 og det står i skarp kontrast til 10-2 og 5-0, cifrene i de to holds indbyrdes kampe i Hvidovre i denne sæson.

Så et eller andet sted er det helt åbent, og Hvidovre må komme med stor revanchelyst efter sæsonens dårligste indsats – citat klubbens egen Facebookside – hjemme mod SønderjyskE senest.

Herning-træner Petri Skriko efter den seneste kamp mod Frederikshavn:

– Vi startede kampen godt, havde momentum og scorede det første mål. Derefter kom vi for langt tilbage og spillede lidt for defensivt. Men til sidst blev spillerne belønnet for deres hårde arbejde mod en stærk modstander på en meget svær udebane, sagde han til Herning Folkeblad.

SKADER/KARANTÆNER: Hernings liste er stadig lang, selv om Lasse Duga Laugesen kom med til Frederikshavn. Bjørn Uldall og Daniel Nielsen savnes på backerne, mens Oliver Gatz vel der også er ude for sæsonen. Simon Nielsen skadet på målmandsposten og Jacob Jessen til U20-VM. Her befinder sig også Daniel Nielsen, mens Mathias Mølgaard og Kristoffer Søgaard har været ude længe. Hos Hvidovre manglede Christian Vaagensø og Rasmus Hansen mod SønderjyskE.

DET FORVENTER VI: Tungt pres på Hvidovre fra start. Herning har en stærk offensiv og det store spørgsmål er, om gæsterne kan stå for presset i kampens første tredjedel. Det kan enten blive jævnbyrdigt eller en ordentlig klasker til Hvidovre, hvis indsatsen ikke er bedre end mod SønderjyskE.

NØGLESPILLERNE: Ari Ahonen stod fremragende i Frederikshavn, så mon ikke finnen får genvalg, selv om det måske er oplagt for Skriko at bruge Albert Adamsen i dag. I hvert er der i den anden ende ikke tvivl om, at Niklas Lundström bliver dagens vigtigste spiller for Hvidovre.