FØR KAMPEN: Herning-Herlev

Foto: Frank Nielsen, FN Sportsfoto

KAMPEN KORT: Der var ikke så meget gnist i Herlev som ventet, da underhundene søndag skulle forsøge at bringe sig foran 2-0 i serien mod grundspilsvinderne fra Herning. Eagles-spillerne led måske lidt under, at der for første gang i sæsonen var lidt forventningspres på dem? Om ikke andet kan de spille helt fri igen i aften, og der er et par ting, de kan tage med til kampen i Kvik Hockey Arena i aften: 

De fik scoret i powerplay mod Herning for første gang i sæsonen, og de har gennemgående presset Herning langt mere og bedre på midtjysk is i denne sæson end hjemme i Ørneborgen.

Så hvorfor ikke skabe endnu en overraskelse i aften igen? Herlev er atter tilbage i “alt at vinde”-positionen, så det er blot kaste sejlene og fighte i 60 minutter, som er første forudsætning for succes. 

For Herning kom sejren i søndags meget kærkomment. Midtjyderne havde faktisk i storhedstiden for godt et årti siden en lille tradition med at smide den første kamp i serierne på hjemmebane og derefter komme stærkt tilbage. Måske den opskrift er genopfundet under Petri Skriko?

Blue Fox kan dog formentlig mere, end holdet har vist i de to første kampe, og Skriko antydede selv i Herning Folkeblad efter kampen søndag, at han forventer, at der er mere potentiale i topspillerne på holdet.

Dermed der lagt pres på folk som Källelä, Pitkänen og Lassen, der søndag overlod scenen til unge løver som Daniel Nielsen og Kristoffer Søgaard.

– Det var ikke godt nok fredag, men det er ikke sådan, at der var krisestemning, fordi vi tabte en enkelt kamp. Vi var ikke tilfredse, men på mange måder kom vi godt tilbage, sagde unge Daniel Nielsen til Herning Folkeblad efter kampen søndag.

Spændende, hvem Petri Skriko foretrækker i buret. Simon Nielsen har vundet 15 af 15 kampe i sæsonen, og har ikke tabt til Herlev. Fortsætter Skriko med at rotere, som han har proklameret?

NØGLESPILLERNE: Topscoreren i grundspillet Toni Källelä er endnu ikke kommet på tavlen for Herning i slutspillet. Måske i aften? Hos Herlev skal der nok komme leverancer fra den farlige førstekæde, så det er vigtigt, at Eagles også får point fra de øvrige kæder. Som da Erik Johansson afgjorde den første kamp fredag aften.

SKADER/KARANTÆNER: Herlev fik Holden Anderson og Kim Staal med tilbage fredag aften, og har nu Brian Birkhoff og Tobias Ruelykke tilbage på skadelisten, hvor Herning finder Bjørn Uldall, Anders Poulsen og Juha Kiilholma.

DET FORVENTER VI: En “kontrolleret offensiv” fra Herning, hvor Skriko formentlig formaner sine folk til ikke at løbe ind i de kontraer, som Herlev er ganske dygtige til at gennemføre. Disciplinen hos Herlev bliver uhyre vigtig, for Eagles kan ganske enkelt ikke tåle at spille for meget i undertal i aften.