FØR KAMPEN: Herning-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Herning er i form for øjeblikket, Esbjerg er i form for øjeblikket.

Så det er en højinteressant dyst, vi har i aften i Kvik Hockey Arena, hvor hjemmeholdet kan tage endnu et skridt mod sejren i grundspillet og hvor begge hold formentlig også tænker frem på en eventuel indbyrdes dyst i et kommende slutspil. 

– Det er ofte tætte kampe, vi spiller mod Esbjerg, og vi oplever altid, at de er velforberedte og kampklare mod os. De spiller et fysisk spil, så vi skal være klar til at stå imod, siger træner Petri Skriko til Herning Folkeblad. 

Herning har jo stort set ligget i Metal Ligaens top sæsonen igennem, så det er et af ligaens tophold. Det er et hold med en imponerende bredde. De råder over dygtige målmænd og har generelt en god defensiv. Herning er stærke i både over- og undertal, så det er vanskeligt at finde mange svagheder hos dem, siger Esbjerg-træner Mark Pederson. 

– Derfor må og skal vi være klar fra start. Alle vores spillere må være forberedte på at bidrage med alt, hvad de kan, hvis vi skal have en chance i Herning imod Blue Fox, fortsætter den 50-årige canadiske Energy-coach.

– I øjeblikket hænger tingene godt sammen for os. Vi har forbedret vores overtalsspil og alle kæder bidrager til vores spil såvel offensivt som defensivt. Der bliver sat tunge tacklinger og lagt nogle begavede pasninger, så vi er en vanskelig modstander at spille imod.

– Eksempelvis vores unge kæde med Andreas Grundtvig, Christian Wejse og Niklas Andersen. De har scoret i mange af de seneste kampe og bibringer i høj grad holdet fysik. Og når holdet når til, at alle kæder bidrager, så har man en rigtig god chance for at vinde, slutter Mark Pederson.

Esbjerg Energy har endnu ikke besejret Herning Blue Fox i Granly Hockey Arena i denne sæson.

Esbjergenserne har til gengæld sejret i foreløbigt én af de to kampe i Kvik Hockey Arena i Herning. Det var i december, hvor Energy sejrede med 2-1.

SKADER/KARANTÆNER: Herning har Anders Poulsen tilbage, til gengæld er Markus Jensen ude. Esbjerg har haft Anders Koch ude i de seneste kampe. Senest spillede Herning også uden Bjørn Uldall, Mathias Mølgaard og den unge Daniel Nielsen. 

NØGLESPILLERNE: Branden Gracel var arkitekten bag begge Hernings mål mod Herlev og skød i alt otte gange på mål. Hos Esbjerg må vi – i stedet for at fremhæve Adam Miller – give et pift til Colin Vock, der også har fundet et helt nyt drive, siden Miller kom til byen. 

DET FORVENTER VI: Tæt, fysisk og jævnbyrdigt mellem to af favoritterne til guld. Fortsætter stimen af udesejre mellem de to hold i denne sæson?