FØR KAMPEN: Herning-Aalborg

- Foto: Bluelinemedia.dk

KAMPEN KORT: Hva’ så Herning? Melder midtjyderne sig ind i finaleserien efter to kampe, der mildest talt er gået langt under forventningen for Blue Fox, der ikke var været i nærheden af at vinde i de to første kampe. 

Det er heller ikke for meget at sige, at Herning vel ikke er “stemplet ind” i finaleserien endnu, og Lasse Lassens skuffelse var også mere end tydelig, da han blev interviewet efter kampen i søndags i Aalborg. 

Han lagde på ingen måde skjul på sin skuffelse over indsatsen i Cool East Arena og hidtil i finaleserien, og på baggrund af to dårlige præstationer, må man forvente, at Blue Fox kommer med kæmpe desperation i aften i egen hule. 

Den skal vindes, ellers ser det umuligt ud på både den ene og anden måde for herningenserne.

I den grad spændende, om Petri Skriko har fundet det nødvendigt at ryste posen totalt før kampen i aften, eller om han holder fast i sin grundopstilling. Selv sagde Skriko til Herning Folkeblad efter kampen søndag, at det nærmere var de manglende vundne nærkampe i banderne end spilsystemet, det var galt med i søndags. 

– Det er selvfølgelig frustrerende for os. Vi forsøger at finde en forklaring på, at det går sådan. Jeg er helt sikker på, at mine spillere selvfølgelig gerne vil, men det lykkes slet ikke, sagde han. 

– Det er ikke systemets skyld, at vi taber alle dueller mand mod mand. Det er hver gang dem, der kommer ud med pucken efter en duel i hjørnet. Det har ikke noget med taktikken at gøre, lød det fra Skriko, der betonede, at Herning “har mere at komme med”. 

Aalborg-lejren har de seneste dage prædiket ydmyghed og det “at blive nede på jorden” efter sejrene i kamp et og to. Og har man set tv-transmissionerne og den balancerede og rolige Brandon Reid i pauserne, så er der heller ikke den mindste arrogance at spore i Aalborg-lejren trods den fine start på serien. 

Der synes at være ro og rytme hos nordjyderne, der dog stadig har historiens skæve sølv-vingesus hængende over sig. Er det en mental hindring, eller er de unge Aalborg-gutter i virkeligheden så unge, at de slet ikke husker historiens tunge åg og de mange tabte finaler som noget specielt stort?

Vi får se i aften, hvor TV2 byder indenfor i studiet klokken 20 med kampstart 20:30 i Kvik Hockey Arena. 

NØGLESPILLERNE: Vi leder stadig efter en målscorer hos Herning, der kun har fået en enkelt kasse i serien hidtil. Det ellers så offensivt stærke Herning-hold er ganske enkelt lammet af en solid Aalborg-offensiv, men kunne en Markus Jensen måske være en type, der bragte Blue Fox ind i finaleserien. Han slog i den grad til, da Herning var under pres i semifinalen mod Rungsted. Hos Aalborg har Victor Panelin-Borg stået som en klippe i hele slutspillet. Han er måske ikke så voldsomt dominerende fremad, men i egen zone står han der – og viger ikke tilbage. Et stærkt fundament hos Pirates.

SKADER/KARANTÆNER: Med Carstensen og Kiilholma tilbage på isen i sidste kamp var begge hold i store træk fuldtallige – bortset fra langtidsskaderne – i den seneste kamp. Stadig har vi heldigvis en finaleserie, der ikke er præget af skader, men heller ikke af så voldsom fysik.

DET FORVENTER VI: Det MÅ ganske enkelt være et desperat Herning-mandskab, der stiller op i aften på hjemmebanen. Omgivelserne forventer mere end blot fire finalekampe og selv om sæsonen rent ambitionsmæssigt er godkendt, er der ingen tvivl om, at det har været en kæmpe skuffelse, hvad midtjyderne har leveret indtil nu. Man må forvente, at Aalborg sættes under pres i aften.