FØR KAMPEN: Herlev-Odense

Chef tr¾ner - J P MacCallum - Herlev Eagles

KAMPEN KORT: Dansk verdenspremiere i aften i Ørneborgen, når Herlev og Odense mødes i den første play in-kamp. Ekstra chance til Herlev, ekstra nerver til Odense i noget, der ligner en ganske åben affære.

Presset ligger dog tungt på Herlev, der ret beset SKAL vinde i aften for at have noget at gøre i den her serie. 

Herlev har gode minder fra hjemmekampene mod Odense i denne sæson, og har stensikkert håbet på, at det var Odense, der dumpede ned på syvendepladsen og blev modstander. 

Herlev har nemlig vundet samtlige tre matcher mod Odense på hjemmebane i denne sæson – to af dem dog i overtid. Senest blev det hele 6-2 til Eagles, der dog kan notere sig også at have tabt to kampe på Fyn i den indbyrdes serie. 

Ingen af holdene kommer ind til serien med en særlig god formkurve. Begge hold har tabt hele otte af de 10 seneste kampe – Odense har et enkelt nederlag i overtid i den streak og er dermed 7-6 i point over Herlev i de seneste 10 kampe. 

Forskellen er dog, at Herlev længe har vidst, at det ville ende med play in, men Odense – der tidligere i sæsonen sloges med Herning om førstepladsen – er dumpet helt ned som nummer syv i tabellen. 

Fynboerne er tydeligvis ramt på selvtilliden, men viste dog faktisk gode spillemæssige takter i tirsdagens kamp mod Esbjerg i de første 30-35 minutter. Men når det først går galt for Odense pt, så er holdet en skrøbelig mental størrelse.

Det vil Herlev stensikkert forsøge at udnytte i aften ved at gå hårdt til fynboerne fra start og forsøge at skabe den føring, der kan blive så vigtig i aften.

Det er en aften, hvor Odense-målmand Hannu Toivonen skal bevise sig for alvor, og en aften hvor bærende Herlev-spillere som Thomas Søndergaard, Frederik Bjerrum og de nordamerikanske backer skal vise, at de også kan præstere i play off-fasen, som det her reelt er. 

Mange tidligere holdkammerater mødes: Mathias Thinnesen, Mikkel Ankjær Nielsen, Frederik Høeg, Mike Daugulis, Frederik Bjerrum og Tobias Ruelykke, der er på Herlevs hold i aften, har alle spillet for Odense i karrieren.

Det gør ikke kampen mindre giftig. 

DET FORVENTER VI: En tough, fysisk affære, hvor et lurende Odense-hold kan stille sig i lurende position grundet 1-0-føringen i serien. Hvis Odense-spillerne forvalter den føring smart, er der gode muligheder for måske at lukke serien allerede i morgen på hjemmebane. 

NØGLESPILLERNE: Mike Daugulis var fremragende i slutspillet i sidste sæson for Rungsted, og den canadiske fighter kan trække sine holdkammerater med via sin altid store fight. Hos Odense peger vi på lederen Dale Mitchell og den nye import Ned Lukacevic, der har leveret over forventning i sæsonen. Og så har vi selvfølgelig en spændende duel i målet: Mosher vs. Toivonen. 

SKADER/KARANTÆNER: Den sætter vi på hold her op til den første “slutspilskamp” og afventer, hvem der er blevet klar til play in.