FØR KAMPEN: Herlev-Hvidovre

Foto: Martin Ladegaard

KAMPEN KORT: Sikke et brag i Herlev i aften. Skal vi bare kalde det slaget om tiendepladsen og den sidste plads i play in. I hvert fald kunne det ligne Hvidovres sidste chance for at komme på omgangshøjde med rivalerne.

Herlev har for øjeblikket tre points forspring og med en “ren sejr” i aften kan Eagles reelt bringe sig længere foran, eftersom JP MacCallums mandskab altså står langt bedre indbyrdes end Hvidovre i de to klubbers regnskab i denne sæson.

Og netop derfor må Herlev også komme ind med et mentalt overskud i aften, for 11 af 12 point og mål på vigtige tidspunkter i de indbyrdes må alt andet lige give hjemmeholdet en “tyrkertro” på sejren, også selv om Hvidovre skulle træffe at komme foran.

Det bliver Herlevs lidt mere kaotiske og nordamerikanske stil mod Hvidovres taktiske svenske styrspil i aften og indtil nu har Herlev altså haft overtaget i den duel. Måske lidt overraskende, eftersom flere af topholdene har haft langt sværere end Herlev i forsøget på at bryde gennem Hvidovres defensiv.

DET FORVENTER VI: En forsigtig start på kampen, der sagtens kunne være lukket og målfattig, indtil de to hold begynder at blive trætte. Vi spår, at den er helt lige inden tredje periode, der bliver afgørende for de to klubbers skæbne i aften – og måske i sæsonen.

NØGLESPILLERNE: En Frederik Bjerrum hos Herlev er offensiv og aggressiv i sin spillestil, men kan også koge over. En virkelig nøglespiller – mest på godt i denne sæson. Hos Hvidovre er det topspillerne, der skal slå til i aften, og her peger vi ikke overraskende på kupkøbet Victor Björkung, manden der kan gøre det uventede med sin offensive spillestil fra blå linje.

SKADER/KARANTÆNER: Herlev manglede Mike Daugulis i tirsdagens kamp mod Rødovre, men ellers fuldtalligt mandskab. Hvidovre senest uden Rasmus Hansen, Christian Vaagensø og Mikkel Hansen i truppen. Men der skal formentlig meget til at holde folk væk fra aftenens nøglekamp.