FØR KAMPEN: Herlev-Herning

KAMPEN KORT: Herlev blev sat grumme på plads i den seneste kamp i Herning, hvor grundspilsvinderne vandt med hele 8-3, og forskellen mellem de to hold var lige til at læse ud fra kamprapporten.

Herning scorede et mål i undertal og seks mål i overtal, og dermed var midtjydernes special teams altså fuldstændig afgørende for udfaldet i tirsdags. Så Herlevs første punkt på indkøbssedlen til i aften må være at holde sig ude af boksen. 

10×2 minutter er for meget, hvis man vil vinde over Herning i en slutspilskamp.

Når det er sagt, så har Herlev alt at spille for denne fredag aften, hvor der nok skal blive tryk på i Ørneborgen. Vinder Herlev i aften er presset lagt tilbage på favoritterne, og eftersom Eagles ret beset har alt at vinde, så kan holdet bare spille frit og gejle kulissen op i forstaden.

Det kræver dog, at Herlev ikke løber ind i Hernings kontrafælde, der har smækket i alle tre tidligere møder i sæsonen i Herlev. 

Kunne man forestille sig, at Kim Staal i aften bliver rykket længere op end i fjerdekæden? Og skal vi have Daniel Clairmonts første scoring i Metal Liga-regi i aften.

Herning vil gøre alt for at forhindre det og tankede selvtillid i tirsdags.

– Vi har i sæsonens løb skabt mange chancer, men denne gang fik vi forvandlet chancerne til mål. Vores powerplay og koncentration var imponerende, sagde træner Petri Skriko til Herning Folkeblad efter kampen.

SKADER/KARANTÆNER: Den finske duo Koponen og Kiilholma stadig ude for Herning, der også efter al sandsynlighed spiller uden Bjørn Uldall og Anders Poulsen. Herlev har haft Tobias Ruelykke og Brian Birkhoff ude i slutspillet, spørgsmålet er, om en af de to vender tilbage.

NØGLESPILLERNE: Skal Herlev score de nødvendige mål, skal de komme fra førstekæden med Bjerrum, Søndergaard og Thompson. Det kan vi ikke komme udenom. Hos Herning skød spillere som Lasse Lassen og Markus Jensen sig ind i tirsdags, og det kan blive uhyre vigtigt for Herning, at de er kommet i gang.

DET FORVENTER VI: En tough kamp, hvor Herlev vil lægge al sin fysik ind i nærkampene og forsøge at ryste Herning på den måde. Hvis det lykkes, kan det godt blive brandvarmt for favoritterne i aften i den tætte Ørneborg.