FØR KAMPEN: Herlev-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: – Vi har fået udryddet “børnesygdommene” og vi så mod SønderjyskE i tirsdags, at vores powerplay også kan fungere optimalt. Men alt det, kun hvis spillerne formår at arbejde hårdt over 60 minutter. Gør vi det, så har vi faktisk en tro på, at vi endelig kan slå Esbjerg, siger Filip Faurholm, Herlevs assisterende træner til Faceoff.dk over telefonen inden dagens kamp mod vestjyderne. 

Herlev har en historisk dårlig statistik mod netop Esbjerg.

Ikke blot har de forsvarende mestre 12 point i fire indbyrdes kampe i indeværende sæson, Esbjerg har vundet de 19 seneste indbyrdes opgør mod aftenens modstander i ligaregi. Kun en enkelt gang er vestjyderne trukket ud i forlænget spilletid, og seneste Herlev-sejr daterer sig tilbage til februar 2014.

Og det er længe siden i en sportsgren, hvor man møder hinanden fire-fem gange mindst i løbet af en sæson.

– Herlev stiller til kampen med en flot sejr over SønderjyskE og har sikkert høstet selvtillid der. De har haft fri siden sejren over SønderjyskE i tirsdags, så de vil både være veludhvilede og velforberedte til kampen. Vi må bare omstille os hurtigt fra søndagens Rungsted-kamp til tirsdagens Herlev-match, forberede os som vi plejer og levere en god, solid holdindsats over tres minutter, siger Mark Pederson, Esbjerg-træner. 

Han har igen Carson McMillan med på holdet: 

– Jeg glæder mig over, at vi har hentet point i alle de tre kampe, hvor Carson sad ude. Men han er vigtig for os i forhold til både spillet og som en lederfigur på holdet. Så jeg er glad for, at holdet for første gang, siden Adam Miller kom til klubben, nu næsten er komplet, siger Pederson. 

NØGLESPILLERNE: Felix Scheel havde en fremragende uge i selskab med Colin Vock og Adam Miller, der ser ud til at give Scheel et ekstra løft. Kim Staal spillede en storkamp mod SønderjyskE i sidste uge og finder måske sit topniveau her sidst på sæsonen.

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg er tæt på komplette med McMillan tilbage. Anders Koch var dog ude mod Rungsted søndag. Herlev med syv backer og fire angrebskæder sidste tirsdag mod SønderjyskE. 

DET FORVENTER VI: En hård fight, hvor et Herlev-hold fyldt med selvtillid vil forsøge at presse Esbjerg fysisk fra start. Kun med den rette intensitet og stemning i hallen kan Herlev få presset den onde ånd og måske få point med hjem.