FØR KAMPEN: Gentofte-Rungsted

Foto: Bluelinemedia.dk

KAMPEN KORT: Gentofte har to point i de seneste fem kampe og er vel inde i en slags minikrise. Skader på nøglespillerne tærer hårdt på Gentofte-truppen, der tirsdag aften løb lidt tør for krudt, som kampen skred frem i Rødovre.

Der synes faktisk lige at mangle to-tre topspillere for at kunne køre en 2-0’er hjem – en disciplin, som Gentofte normalt er ekspert i.

Til gengæld har Gentofte i denne sæson fuldstændig tjek over Rungsted, som er blevet besejret tre gange “rent”. Dermed er Gentofte blevet slags “Angstgegner” – som de siger i Tyskland – for Rungsted.

Peter Johanssons mandskab spiller for øjeblikket drømmeishockey, så længe kræfterne rækker. Manglende kræfter kostede point tirsdag aften mod Herning, der gik fra 1-5 til 6-5. Midtjyderne vandt i overtid. Til gengæld sprudlede Rungsted i den første halve time og kan nordsjællænderne finde de takter frem, får Gentofte problemer.

Den fine Rungsted-side, Champagnebugten.dk, beretter i øvrigt, at den stærkt lovpriste førstekæde med Green, Hansen og Persson faktisk lukker en del mål ind fem mod fem-spillet. Det er gået ud over spillernes plus/minus-rating.

Til gengæld har Rungsteds powerplay været stærkt forbedret på det seneste.

DET FORVENTER VI: Hvis Rungsted kan splitte Gentoftes forsvar ad fra start, får Stars det svært. Kan Gentofte til gengæld få låst Rungsted fast, er der også mulighed for at gøre gæsterne frustrerede. Powerplay og disciplin kan sagtens blive en afgørende faktor i aften.

SKADER/KARANTÆNER: Lyø, Terminesi, Lundvald og Virtala ude for Gentofte – formentlig – mens Rungsteds skadesliste tæller Mikael T. Christensen, Alexander Jensen, Robin Bergman, Marcus Nielsen, Marco Illemann og Joachim Holten Møller.

NØGLESPILLERNE: Ville Järveläinen er manden, der skal score for Gentofte og finnen hugger konstant og kontant i powerplay. Hos Rungsted var Nikolaj Rosenthal på toppen tirsdag, da nordsjællænderne rykkede frem til 5-1 mod Herning.