FØR KAMPEN: Frederikshavn-Aalborg

KAMPEN KORT: Vi er ude i en regulær skæbnekamp allerede denne torsdag aften for Frederikshavn White Hawks, og det var der formentlig ikke mange, der havde regnet med – uagtet Frederikshavns krise op mod slutspillet. 

Men det knaser og brager i den store ishockeyby i Vendsyssel for øjeblikket, og midt i det hele skal byens ishockeyspillere nu præstere, hvad der endnu ikke er præsteret hidtil i dansk ishockey: Nemlig at vende 0-3 til 4-3 i en playoff-serie. 

Det ser ikke nemt ud mod et harmonisk og veloplagt Aalborg-hold, der stille og roligt har rullet over rivalerne og været mere overlegne, som tiden er skrevet frem. Det kulminerede i store dele af kampen i tirsdags, hvor Frederikshavn ganske enkelt blev udspillet, og det siger meget, at målmand Thomas Lillie faktisk har været den bedste mand hos White Hawks i serien.

Finder Mario Simioni anledning til at ændre kæderne i aften og ryste posen for at finde den sidste desperation frem hos sine spillere?

– Med undtagelse af Thomas Lillie, så kan vi vel nærmest sige, at det hele skal være bedre. Han har stået fantastisk, men alle vi andre skal steppe op. Vi skal have bedre pasninger, vi skal have bedre tacklinger, vi skal spille bedre defensivt. Så der er meget at se på, siger backen Mark Müller til Nordjyske.

Ikke så meget hurlumhej omkring Aalborg Pirates, der i den grad har fundet spilrytmen efter en lidt tøvende afslutning på grundspillet. Her fik træner Reid lejlighed til at spare en del spillere, og den friskhed, der nu præger Pirates-truppen, har også præget de tre første kampe. Aalborgenserne er tilbage på sporet fra Final4-turneringen tidligere på sæsonen, og det betyder altså fire stærke kæder, godt skøjteløb og et pasningsspil, der er svært at bryde op.

DET FORVENTER VI: Selv i Frederikshavn er Aalborg favorit til at vinde kamp fire, for det var et nærmest modløst White Hawks-hold, der trådte op til sidst i Gigantium for et par dage siden. Derfor er det uhyre vigtigt for White Hawks at få en god start, ellers kan det hurtigt gå den forkerte vej igen for et hold, der er på randen af en krise. 

NØGLESPILLERNE: Frederikshavn skal have angriberne i gang. Længere er den ikke. Folk som Hurtubise, Jekimovs, Eriksson og danskere som Lauridsen og Olesen har alle haft momenter i grundspillet, men er ikke trådt i playoff-karakter endnu. I aften er foreløbig sidste chance. 

SKADER/KARANTÆNER: Mads Larsen ude for Frederikshavn, Ales Sova er vel stadig tvivlsom, men det er slutspilstid, og så skal der meget til. Aalborg har stadig Kristian Kodal og formentlig også Martin Højbjerg ude.