FØR KAMPEN: Frederikshavn-Aalborg

Kirill Kabanov - Aalborg Pirates

KAMPEN KORT: Klassisk lokalopgør, som hele ishockey-Danmark kan opleve i aften på TV2, hvor Jimmy Bøjgaard byder ind til en sen omgang Hockey Night på ishockeykanalen. Frederikshavn tager imod Aalborg efter en trist uge, hvor tre kampe blot resulterede i en enkelt pind. 

Nederlag mod Hvidovre, overtidsnederlag mod Esbjerg efter 3-1-føring og nederlag i Herning søndag eftermiddag fuldendte en af de dårligste uger længe for White Hawks.

Derfor må det være et revanchesultent frederikshavnerhold, der møder op i aften mod et Aalborg-hold, der er fyldt med selvtillid trods nederlaget søndag mod Rødovre.

– Vi er mere stabile over 60 minutter, spiller simpelt og har et stærkere kollektiv. Ingen spillere sætter sig selv foran andre, og derfor vinder piraterne, siger Aalborgs Mikkel Højbjerg til Kanal Frederikshavn. 

– Lige nu har vi fokus på at være klar til play off. Vi tabte ganske viste i søndags til Rødovre, men statistikken viser, at vi i de seneste 15 kampe har hævet vores bundniveau, tilføjer den tidligere frederikshavner. 

Stillingen er 2-2 i indbyrdes opgør, men Aalborg har været spillemæssigt stærkere end aftenens modstander i de fire kampe. Spændende om det også er tilfældet i aften. Virkelig en interessant tv-match i aften.

SKADER/KARANTÆNER: Bjarke Møller stadig ude for Aalborg, der formentlig også må undvære Kristian Kodal og Martin Højbjerg. Hos Frederikshavn var der fuldt hold til kampen mod Herning søndag eftermiddag.

NØGLESPILLERNE: Spændende målmandssituation i Frederikshavn, hvor Christian Larsen synes at have overtaget på Thomas Lillie og måske endda er en ny førstemålmand. Rygterne om, at Gentofte-målmand Seppänen var tæt på et skifte i krisetimerne i sidste uge afslører også, at der måske arbejdes på en ny mand til den vigtige post i det nordjyske. Indtil da er der virkelig eksamen for begge målmænd hver gang. Hos Aalborg skød Peter Quenneville forgæves søndag, men hans kanon er indstillet, hvilket han beviste med et blændende mål fredag i Odense.

DET FORVENTER VI: Et Frederikshavn-hold, der skal finde sig selv efter den ærgerlige sidste uge. Og det skal blive spændende om det lykkes mod et veloplagt Aalborg-mandskab, der næppe er slået helt ud trods nederlaget mod Rødovre søndag.