FØR KAMPEN: Esbjerg-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Vi har en serie igen i det sydjyske, hvor hjemmeholdet har vundet de to første kampe og dermed står den altså 1-1 mellem Esbjerg og SønderjyskE.

Søndag fik vi det endelige bevis på, at sønderjyderne endegyldigt igen har meldt sig ind som en seriøs bejler til noget stort i denne sæson. Der var tryk på fra lægterne og en ufravigelig vilje og arbejdsindsats fra de lyseblå på hjemmebane i 4-0-sejren. 

I modsætning til de to play in-kampe mod Gentofte lykkedes det også for SønderjyskE at holde en tomåls-føring hjem uden at lukke gæsterne ind i kampen igen.

Det må have givet SønderjyskE ekstra selvtillid, men det vækker til gengæld bekymring, at Patrick Dwyer måtte udgå af kampen i anden periode tilsyneladende med store smerter i ben/knæregionen. Spørgsmålet er, om han spiller i aften, formentlig er SønderjyskE’s stab i disse timer i fuld gang med at teste ham i disse timer. 

Esbjerg dukkede ikke for alvor op som normalt søndag eftermiddag, hvor de forsvarende mestre kun i få perioder fik sat SønderjyskE under. Det var med Phillip Bruggisser og Vock, Miller, Nixon-kæden, der et par gange fik låst sig ind foran Myllykoski og var tæt på scoring. 

Helt farlige blev Esbjerg dog aldrig helt i forhold til “normalen” og spørgsmålet er, om det giver Mark Pederson anledning til at skubbe lidt rundt med brikkerne. 

På den positive note kunne Pederson konstatere, at Christian Wejse var stærkt kørende, og at Phillip Bruggisser og til dels Jeppe Vinther tog fint ansvar i den offensive del af spillet. 

Der var masser af udvisninger til begge hold søndag. Ikke fordi kampen var voldsom, men via et hav af små forseelser, der kostede undertal i stakkevis uden at nogle af holdene var særlig gode i powerplay.

SønderjyskE scorede godt nok to mål i overtal, men historien bag dem var altså, at det var mere på baggrund af gennembrud end poleret overtal. 

Husk i øvrigt, at TV2 Sport transmitterer fra 20:20. Kampstart 20:30 i Granly Hockey Arena. 

NØGLESPILLERNE: Joni Myllykoski stod formidabelt og vandt målmandsduellen med Seldrup, der virkede lige en anelse for tændt i kampens slutfase. Får Seldrup tjansen i aften igen eller ryster Pederson posen på den vitale post?

DET FORVENTER VI: Esbjerg i offensiven fra start for at finde samme momentum som i den første kamp i serien, hvor SønderjyskE blev sat hårdt under pres i lange perioder. Får Esbjerg held med at levere en god start, ligger det til hjemmesejr. Desto længere den er uafgjort, desto mere får SønderjyskE forhåbninger om at stjæle en udesejr. 

SKADER/KARANTÆNER: Vi noterede ikke større problemer hos Esbjerg søndag, hvor SønderjyskE fik Patrick Dwyer skadet. Spiller han i aften? Greg Gibson har ikke været med i de to første kampe, mens Daniel Galbraiths sæson kan være ovre efter den puck, han fik i hovedet i den første kamp, tilsyneladende har resulteret i brud på kæben.