FØR KAMPEN: Esbjerg-Odense

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

KAMPEN KORT: Med sejren søndag aften i Hvidovre kunne Esbjerg trods nederlaget mod samme modstander torsdag konkludere, at den første uge efter landsholdspausen endte som godkendt.

I aften skal vestjyderne ud i en rigtig god test mod Odense, der er Metal Ligaens formstærkeste hold pt. Der skal nok blive smæk på drengen i Granly Hockey Arena.

Der er masser af gensidig respekt:

– Odense er bestemt en farlig modstander. Vi så det fx i kampen mod os, hvor de formåede at udnytte vores fejl. Og når vi så ikke udnytter vore muligheder, kan de hurtigt vende spillet og udnytte deres muligheder, siger Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt.

– Derfor må vi begrænse de muligheder, som vi giver dem. Vi må tage udgangspunkt i en god og solid defensiv. Herudfra skal vi opbygge spillet, både i forhold til omstillinger og i vores organiserede angrebsspil, mod et mandskab som foreløbigt har leveret en stærk og flot sæsonstart, lyder det.

Odense Sebastian Ehlers til klubbens hjemmeside:

– Selvom vi har vundet syv kampe i streg, må vi ikke begynde at tage let på tingene. Specielt ikke mod et hold som Esbjerg, som jeg synes, på papiret, har et af de bedste hold i ligaen. Esbjerg er et hold, som slår til når det gælder, og vi må ikke lade dem komme let til tingene. Det bliver en god offensiv kamp, hvor målmændene får en stor rolle og hvor de klogeste kommer ud som vinderne, siger han.

DET FORVENTER VI: Som både Pederson og Ehlers siger mellem linjerne: Det bliver en god og tæt hockeykamp mellem to på papiret stærke og jævnbyrdige mandskaber. Det bliver formentlig afgørende om Esbjerg kan holde Odenses stærke individualister, der har markeret sig stærkere end vestjydernes ditto hidtil i sæsonen. Interessant, at Pederson virkelig rystede posen med kæder søndag mod Hvidovre. Spændende om han fortsætter i samme linje i aften.

NØGLESPILLERNE: Dejlig aften for Esbjerg i Hvidovre søndag aften, hvor samtlige fire mål kom fra danske spillere. Måske er det Søren Pedersens tur til at brillere i aften mod sine gamle holdkammerater? Hos Odense er Yannick Vedels formkurve støt stigende, og måske kan han spille en afgørende rolle i aften?

SKADER/KARANTÆNER: Odense har Frederik Sørensen ude med karantæne, mens Nicolaj Henriksen formentlig stadig er skadet hos Esbjerg. Ellers to skadesfri mandskaber.