FØR KAMPEN: Esbjerg-Hvidovre

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Esbjerg synes stille og roligt at være i gang med at lave “en Esbjerg” og toppe formen på det helt rigtige tidspunkt af sæsonen. 

Mark Pedersons mandskab er stille og roligt drevet opad i tabellen, og har nu endda realistiske muligheder for at snuppe tredjepladsen i grundspillet, hvilket bare for halvanden måned siden syntes urealistisk.

Købet af Adam Miller har givet et kæmpe boost til Colin Vock, og en spiller som Michael Fine er begyndt score med mere end jævne mellerum. Dermed har Esbjerg stille og roligt fået flere strenge at spille på, og da Energys unge folk stille og roligt begynder at steppe op, så synes Pedersons tropper pludselig at være enhed som er farlig for enhver de kommende måneder.

Vi fik et klart bevis derpå tirsdag aften i Herning, hvor en slutspilsagtig kamp endte 2-1 i Esbjerg-favør.

Aftenens gæster fra Hvidovre var rent organisatorisk inde i en turbulent start på ugen, men klarede altså ærterne med et kommunalt tilskud. Det har næppe nået at påvirke spillerne. Men det kan et kig på tabellen sikkert gøre, for hvis Hvidovre skal i play in, skal der point på kontoen i en fart. Der er seks – reelt syv point – op til Herlev, og timeglasset rinder på den måde ud for Peter Enehags mandskab. 

NØGLESPILLERNE: Også Felix Scheel har fået et skub af Adam Millers tilstedeværelse, og er formentlig revanchelysten efter at være forbigået til den nyligt udtagne landsholdstrup. Hvidovres Niklas Lundström skal stå op til sit bedste, hvis hans mandskab skal have point i aften.

DET FORVENTER VI: Hårdt pres på Hvidovres mål og en hurtig afgørelse på kampen, hvis ikke gæsterne formår at spille helt stramt. Glem dog ikke, at Hvidovre har vundet 3-2 og tabt blot 5-6 tidligere på sæsonen i Granly Hockey Arena og gennemgående har det bedre på udebane end hjemme i Hvidovre. 

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg har måttet undvære Anders Koch på det seneste, mens Hvidovre de seneste kampe har spillet uden Mikkel Hansen, Valdemar Kisum og Oliver Persson.