FØR KAMPEN: Esbjerg-Herning

Foto: iShoot.dk

KAMPEN KORT: Klassisk opgør og endda direkte på TV2 Sport som en solid aftenmenu til ishockeyfans.

Esbjerg og Herning tørner sammen og det er to mandskaber, der kom glimrende ud fra de hårde juledage med henholdsvis syv og otte point i tre point.

Begge hold kunne med lidt mere skarphed i slutfaserne være endt med maksimumpoint, så det er et formstærkt møde, Jimmy Bøjgaard og co. præsenterer i aften.

– Herning har først og fremmest en stor bredde på holdet. Holdet består af fire rigtigt gode kæder, men de har nogle skader blandt backerne. De resterende backer har hidtil gjort det rigtigt godt, så bredden og kollektivet er Hernings største forcer, siger Thor Dresler, der kan se tilbage på en sejr over Herning i det seneste opgør.

– Mentalt er det vigtigt for os, at vi har følelsen af at kunne besejre en modstander. Jeg er helt sikker på, at drengene sagtens kan huske 2-1 sejren i Herning. Og også hvordan vi slog midtjyderne. Det gjorde vi på hårdt arbejde og med stor disciplin i vores spil, og det bliver igen nøglen til sejr mod Herning, siger han i Esbjergs kampoptakt.

Herning spillede i julen en storkamp mod Frederikshavn, men det var kun lige med det yderste af neglene, midtjyderne klarede de to bundhold Hvidovre og Herlev. Albert Adamsen stod eksempelvis forrygende i Herlev, hvor det blev til 3-2 til midtjyderne efter tungt pres i slutfasen.

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg har streget Søren Pedersen, mens Taylor Fleming udgik i Vojens. Er han klar igen? Desuden har vestjyderne både Christian Wejse og Andreas Grundtvig i USA med U20-landsholdet. Herning har Jacob Jessen og Daniel Nielsen udsendt i rød og hvid tjeneste, mens Ludvig Adamsen ikke var med lørdag i Herlev. Det samme gjaldt for backerne Daniel Nielsen, Bjørn Uldall og Andreas Pade. Heller ikke Anders Poulsen og Mathias Mølgaard spillede i Herlev.

NØGLESPILLERNE: Lasse Lassen er stærkt kørende for øjeblikket og er en mand, som Mark Pederson har noteret i sin bog. Lassen fik plads på ugens hold sammen med Esbjerg Alexis Loiseau, der går mere direkte på mål nu end tidligere på sæsonen.

DET FORVENTER VI: Tæt, jævnbyrdigt og ganske underholdende mellem de to gamle stormagter. TV-seerne skal nok blive underholdt i aften.