FØR KAMPEN: Esbjerg-Herlev

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Dagens største favorit finder vi i Esbjerg, der historisk set har så meget tjek over Herlev, at gæsterne skal bryde en grim stime, hvis det skal blive til sejr.

De seneste 18 indbyrdes kampe mellem de to klubber er endt med Esbjerg og kun en enkelt er trukket ud i overtid.

Senest var Herlev dog ganske godt med på hjemmebane, da det blev til et nederlag på 2-4, og i aften er det bestemt et Herlev-hold med mere selvtillid end længe, der dukker op i det vestjyske.

– Det bliver en hård udfordring. Vi har ikke haft et særlig godt tag på Esbjerg i den her sæson, konstaterer Herlevs Thomas Søndergaard til Eagles TV.

– Men vi skal bare ud og tænke på, at vi skal komme med god fart. Om det er en fordel eller ulempe, at de har haft en kamp i benene fra i onsdags, er svært at sige. Vi skal bare ud og spille vores spil, lyder det fra Søndergaard.

Hos Esbjerg bød ugen på en træls nyhed i forhold til truppens bredde, eftersom Søren Pedersen, den altid solide mand, meddelte, at han stopper karrieren for at satse civilt. Det påvirkede dog ikke vestjyderne, der spillede en flot udekamp i Rungsted onsdag.

Det gør dog jagten på en ekstra forward endnu mere aktuel hos de forsvarende mestre.

NØGLESPILLERNE: Thomas Søndergaard fik en plads på det seneste ugens hold her på sitet – og han bærer lige nu Herlev-mandskabet fremad i offensiven. Hos Esbjerg satte Alexis Loiseau begge mål i Rungsted, og det løsner op for canadieren for øjeblikket.

DET FORVENTER VI: Det kunne sagtens blive et hårdt fysisk slag med masser af gode tacklinger i begge ender. Spørgsmålet er så, om Herlev kan spille lige så stramt og disciplineret som i Vojens i sidste uge. Er det tilfældet, kan kampen sagtens holdes åben i 60 minutter.

SKADER/KARANTÆNER: Søren Pedersen altså ude for Esbjerg, der også har Wejse og Grundtvig i USA. Felix Scheel sad ude i Rungsted. Herlev har Christoffer Gath til U20-VM og Kim Staal skadet. Også Mikkel Ankjær har været ude længe for Eagles.