FØR KAMPEN: Esbjerg-Aalborg

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

KAMPEN KORT: Endelig er der Metal Liga-ishockey igen, og i Esbjerg mødes vestjyder og nordjyder i en repremiere, hvor i hvert fald Esbjerg skal til at have vendt trenden og kigge opad i tabellen.

Vestjyderne har kun i få perioder af grundspillet fået spillet til at glide sådan helt perfekt, og specielt i defensiven og på målmandsspillet, har Energy ikke helt samme stabilitet som i fjor. Esbjerg-mandskabet havde også et pointmæssigt dårligt efterår i fjor, men dengang med tættere kampe og færre mål imod.

For Aalborgs vedkommende har det været op og ned hidtil. Det sluttede før landsholdspausen med et nederlag på 0-4 mod Gentofte. Blot en lille uges tid tidligere havde nordjyderne udspillet Herning med 3-1 også i Gigantium.

Der er næppe tvivl om, at træner Brandon Reid sagtens kunne bruge lidt mere stabilitet, og det har han med sikkerhed fået forklaret sine spillere i pausen.

NØGLESPILLERNE: Mikkel Højbjerg og Julian Jakobsen havde en god landsholdstur, som de kan bygge videre på, mens Esbjerg gerne skal have lidt mere fra danskere som Wejse og Grundtvig, hvis hele holdet skal løftes.

DET FORVENTER VI: En lige ud af landevejen kamp, hvor ingen hold gemmer sig og hvor spillerne lige skal bruge en periode eller halvanden på at finde hinanden efter pausen. Der kan sagtens blive scoret nogle kasser.

SKADER/KARANTÆNER: Vi venter med den lange skadesliste til efter holdenes første kamp, men det er spændende, om Nicolaj Henriksen er kommet sig over det vrid i knæet, han fik med landsholdet.