FØR KAMPEN: Esbjerg-Aalborg

- Foto: Bluelinemedia.dk

KAMPEN KORT: Sæsonen er på spil for de dobbelte danske mestre fra Esbjerg, der tabte 2-4 hos Aalborg i fredags, og nu har vi altså en tidlig klokken 13-kamp, hvor Energy er tvunget til at vinde. Men Mark Pedersons tropper har altså været der før og tidligere fundet en magisk evne til at være bedst, når det gælder.

I går til træningen var både Carson McMillan og Brock Nixon ude med brandtaler til medspillerne efter en skuffende indsats i Aalborg, skriver JydskeVestkysten. 

Træner Mark Pederson viste videomomenter fra de tidligere sæsoner til træningen, og sagde følgende: 

– Vi skal stadig tage med, at vi med 10 minutter tilbage var på 2-1, selv om vi ikke havde præsteret ret godt. Det viser bare, at vi får vores chancer, og dem skal vi udnytte. Jeg ved ikke, om du kan sige, at vi troede, at vi havde knækket koden og fundet ud af, hvordan Aalborg spiller, men jeg havde i hvert fald håbet at kunne trække flere af de gode ting fra tirsdag med over i fredagens kamp. Det lykkedes ikke, konstaterer Mark Pederson.

Aalborg kan spille sig i finalen i eftermiddag. Julian Jakobsen konkluderede følgende i Nordjyske i tirsdags:

Det var en super holdindsats. Det var fedt at se, at vi kommer i dag for at kæmpe. Efter sidste nederlag i Esbjerg hang vi lidt med hovederne, så det var fedt at se, at vi i dag kom tilbage med flot fight, siger Julian Jakobsen.

– Vi skal tackle søndag som alle andre kampe. Vi skal i hvert fald forsøge. Det er dem, der er pres på nu. Det er dem, der skal ud og vinde. Vi skal ud og spille med samme fart som i dag og stå kompakt som et hold, så har vi en god chance dernede, siger Julian Jakobsen til Nordjyske. 

Der er næsten garanti for drama – og det er ligeledes direkte på TV2 Sport, der transmitterer allerede fra klokken 12:30 fra Granly Hockey Arena. 

SKADER/KARANTÆNER: Kun en enkelt ændring i opstillingerne i tirsdags, hvor Anders Koch ikke var med hos Esbjerg. Så vi får formentlig nogenlunde samme udgangspunkt i aften som i Aalborg. 

NØGLESPILLERNE: Hvem kan holde sig på måtten og væk fra boksen? Der har været masser af temperament på drengen i de seneste kampe, og en dårlig kamp på det niveau kan koste sejren i eftermiddag. Fremme taler vi om gutter som Brock Nixon og Kirill Kabanov som mulige matchafgørende spillere.

DET FORVENTER VI: Et Esbjerg-hold, der vil forsøge at trykke gæsterne i bund fra starten af kampen. Det skal Aalborg overleve, og desto længere det lykkes, desto større vil Aalborgs chance for at sikre finalen i dag blive.