FØR KAMPEN: Esbjerg-Aalborg

- Foto: Bluelinemedia.dk

KAMPEN KORT: Der var heftig playoff-stemning i Aalborg i søndags, hvor det slog gnister mellem de to mandskaber i Cool East Arena. Både tilskuerne og tv-seerne fik masser af løjer for pengene i et herligt slag, hvor momentum væltede frem og tilbage. 

Esbjergs iskolde Phillip Bruggisser udlignede fem sekunder før tid, og Adam Miller havde chancen for at chokere Aalborg totalt i overtiden, hvor han brændte en friløber på Mathias Seldrup. I stedet blev Sonny Hertzberg altså en uventet matchvinder for nordjyderne i sin sæsondebut, som endte med at blive en herlig aften Hertzberg. 

Han er kommet til fra Hvidovre og fik altså tilliden i fire mod fire-spil – og sagde tak til coach Reid med sejrsmålet. 

– Det er ubeskriveligt. Det er en utrolig vigtig sejr for serien, og så er det jo bare ekstra fedt, at det er mig i min debutkamp, der får lov til at lave det afgørende mål, sagde Hertzberg til Nordjyske efter kampen. 

Han og holdkammeraterne kommer til Esbjerg i bevidstheden om, at den sidste kamp i Granly Hockey Arena måske var Aalborgs bedste i serien – lige bortset fra afslutningen, hvor vestjyderne viste den altså skarpe slutspilsform ved at udligne i slutfasen. 

Energy har en næsten skræmmende evne til at slå til, når det ser mest kritisk ud.

– Der er en god mentalitet i gruppen, og jeg kan mærke, at den bliver stærkere og stærkere for hver sæson. Det er noget, vi taler om, det er noget, der fylder noget for os, og det er noget, vi bevidst dyrker, siger træner Mark Pederson til Jydske Vestkysten.

– Jeg har oplevet mange slutspilsserier her, men det er min vurdering, at forskellene på de to mandskaber i denne serie er små, og at holdene ligner hinanden på mange punkter. Arbejdet med puck er godt på begge mandskaber, og ”Pirates” formår at levere en fysisk form for slutspilsishockey, siger Energy-coachen i klubbens kampoptakt.

– De formår at lægge et tungt pres på modstanderen med deres systemer. Der fornemmer man et fysisk Aalborg-pres på modstanderholdet. Derfor er vi tvunget til at træffe hurtige valg. Og jeg synes egentligt, at vi spiller god fysisk slutspilshockey og som kræves for, at vinde en slutspilsserie.

NØGLESPILLERNE: Julian Jakobsen er en solid arbejdshest for Aalborg og hele tiden til stede på den ene eller anden måde. Hos Esbjerg har Phillip Bruggisser taget teten totalt i backlinjen og viste suverænt overblik, da han scorede kort før tid. 

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg holder sig stadig intakt, mens Aalborg kunne glæde sig over at have Højbjerg-brødrene samlet igen, ligesom Sonny Hertzberg altså trådte ind på holdet som debutant.

DET FORVENTER VI: Før sidste kamp spåede vi en tæt og målfattig kamp, hvilket slet ikke kom til at holde stik. Så vi prøver engang mere i forventningen om, at begge trænere har haft fokus på defensiven op til kampen. Esbjerg favorit grundet hjemmebanen.