FØR KAMPEN: Esbjerg-Aalborg

Kirill Kabanov - Aalborg Pirates - Foto: Bluelinemedia.dk -

KAMPEN KORT: Det var nøjagtig så tæt og jævnbyrdigt som ventet, da Esbjerg og Aalborg i tirsdags tørnede sammen i Cool East Arena til den første semifinale. 

En af sæsonens store individualister, backen Martin Lefebvre fra Aalborg, trådte frem og afgjorde sagerne, og man har på fornemmelsen, at det er de store individuelle præstation, der skal afgøre de tætte kampe i den her serie.

Hvem tør træde frem, gribe momentet og tage ansvar?

– Det bliver lidt et skakspil. Vi kender jo hinanden i forvejen og efter første kamp bliver der justeret lidt fra begge sider. Så må vi se, hvem der lykkes bedst med justeringerne, og hvem der udfører dem bedst, siger Esbjergs assisterende træner, Thor Dresler, i dagens udgave af JydskeVestkysten. 

– Der skal noget af det samme til som i sidste kamp. Spiller vi ti af den slags kampe, vil vi ikke tabe ti. Men et sted at starte er at score på nogle af vores chancer, siger han.

Ingen nerver hos Esbjerg, der jagter den fjerde finale på stribe og dermed besidder en slutspilserfaring og selvtillid som aftenens gæster ikke kan matche.

Til gengæld har Aalborg vist stabilt spil over hele sæsonen og endnu ikke tabt i slutspillet.

– Det bliver en meget tæt serie. Det synes jeg, at man kunne se allerede i dag (tirsdag). De vil komme med mere fysik, mens vi vil komme med tempo. Jeg synes ikke, at de var overlegne fysisk, men vi skal fortsætte med tempoet, for så kan vi både køre dem træt mod slutningen af kampene, og forhåbentlig også som vi kommer længere hen i serien, sagde Mikkel Højbjerg til Nordjyske efter tirsdagens kamp. 

SKADER/KARANTÆNER: Mikkel Højbjerg savnede stadig sin bror Martin i opstillingen tirsdag, hvor Aalborg heller ikke havde Kristian Kodal med. Bjarke Møller er afskrevet for sæsonen, og backen Sonny Hertzberg må være skadet, for han har endnu ikke fået sin debut. Esbjerg var stadig uden nævneværdige skadesproblemer. 

DET FORVENTER VI: Aktørerne pointerer det selv i ovenstående. En tæt kamp, hvor Esbjergs fysik arbejder mod Aalborgs tempo. Hjemmeholdet smal favorit på grund af opbakningen i Granly Hockey Arena. 

NØGLESPILLERNE: Brock Nixon slog til på de rette tidspunkter i kvarten mod SønderjyskE. Gør han det i aften igen? Hos Aalborg kunne en Kirill Kabanov, den hårdtarbejdende russer, være et solidt matchvinderemne.