FØR KAMPEN: Esbjerg-Aalborg

Kirill Kabanov - Aalborg Pirates

KAMPEN KORT: Esbjerg Energy snuppede en fin sejr i søndag, hvor man fik brudt “forbandelsen” mod Rødovre og tog en glimrende 3-2-sejr efter overtid og storspil af en målfarlig Justin Crandall.

– Det er lidt pudsigt, at man nogle år har mandskaber, som man henter sejre imod, og andre hvor man virkeligt må slide for de point man sikrer sig. Vi har vundet de to første kampe mod Aalborg, og fik et enkelt i den seneste, men ”Pirates” er et stærkt hold, siger Esbjerg-coach Mark Pederson før aftenens kamp mod netop Aalborg Pirates.

– Aalborg spiller godt i øjeblikket, de er ”sultne” og ønsker at slutte så højt i tabellen som muligt. Jeg antager, at de finder det vigtigt med en god afslutning i turneringen, før de i weekenden spiller ”Final4” i Metal Cuppen. De vil være klar, og intet er let i denne turnering.

Aalborg Pirates er nummer to i Metal Ligaen med 74 point efter 39 kampe, og har vundet de tre seneste kampe i ligaen, senest stensikkert 5-0 over Gentofte.

Nordjyderne synes i den grad at være på rette vej og spillede med høj kadence i de sidste halvdel af kampen mod Gentofte i søndag. Peter Quenneville smadrede en 3-0-scoring ind og forstærker en i forvejen skræmmende offensiv.

Final Four venter for Pirates, og Aalborg håber på en god generalprøve.

NØGLESPILLERNE: Aalborgs kæde med Kabanov, Hinse og Jeppe Jul Korsgaard er flyvende for tiden. Dem skal Esbjerg passe på. Omvendt var Crandall altså flyvende for Esbjerg med tre point søndag i Rødovre.

DET FORVENTER VI: Underholdning gennem 60 minutter og to hold, der kommer med stor offensiv pondus. Det kan sagtens blive ganske målrigt for er Aalborg udfordret et sted mod de gode hold, er det i defensiven.

SKADER/KARANTÆNER: Aalborg var senest uden Kristian Kodal og Bjarke Møller og Kirill Kabanov udgik af kampen mod Gentofte, mens Esbjerg i Rødovre var uden Anders Koch, mens ellers med fuldt mandskab.