FØR KAMPEN: Aalborg-Herning

- Foto: Bluelinemedia.dk

KAMPEN KORT: Al fokus er på Aalborg inden kampen i aften, men hvad med Herning?

Midtjyderne spillede den bedste kamp i serien i tirsdags, men kunne altså alligevel ikke matche Aalborgs knaldhårde kynisme og evne til at slå til på de rette tidspunkter. 

Det gjorde ondt på Herning i anden periode, da Aalborg slog til to gange på kort tid, bedst som Blue Fox måske for første gang i serien øjnede en åbning og en gevinstchance.

Hvor ligger Hernings muligheder i aften i Aalborg? Desperationen – på den gode måde – må være fundamentet, hvis Blue Fox skal forlænge serien. Vi har endnu ikke set Blue Fox gå fysisk ind i matcherne, som Esbjerg gjorde mod Aalborg, hvor tacklingerne sang og sad hårdt i banderne. Det er sådan, Aalborg skal spilles, hvis ikke nordjyderne skal rende fra Herning, som det er sket i de første tre kampe. 

Herning må også have æren at spille for efter en meget spagfærdig indsats i de første tre kampe, hvor man slet ikke har kunnet genkende det Blue Fox-mandskab, der i perioder har spillet fremragende i grundspillet – og fortjent vundet den regulære sæson. Taber midtjyderne kamp fire i aften, vil det være tæt på en finaleydmygelse for den stolte klub og første gang siden 2010, at sæsonens sidste serie bliver afgjort i fire kampe. 

– Jeg forstår stadig ikke, hvorfor spillerne er så nervøse. Vi skabte flere store chancer denne gang, men stadig svigter vi i nogle afgørende situationer, sagde Petri Skriko til Herning Folkeblad efter kampen tirsdag.

I aften skal Blue Fox ganske enkelt kaste nerverne væk. Der er alt at vinde, og det er tid til at træde i karakter for mange af sæsonens toneangivende spillere, der hidtil har været usynlige i finalserien.  

Aalborg Pirates i den anden ende gør klar til den store guldfest. I modsætning til sidste sæson er Pirates ikke løbet tør for brus for tidligt på sæsonen, og intet tyder på hverken nervøsitet eller tab af kræfter hidtil i finaleserien.

I aften er Aalborg-spillerne dog under et forventningspres, få af dem har prøvet tidligere, og selvfølgelig også oppe imod “den aalborgensiske sølv-dæmon”. Udgangspunktet har dog aldrig været bedre. 

NØGLESPILLERNE: Christian Silfver var en stærk offensiv back i grundspillet og har godt slutspilserfaring fra Mestis i Finland. Er det ham, der skal lave ravage i Aalborg-zonen i aften? Hos nordjyderne har Jeppe Jul Korsgaard været helt suveræn i slutspillet og virkelig fået et gennembrud på højeste niveau. Fremragende finaleserie. 

DET FORVENTER VI: Et Herning-hold, der arbejder og tackler, så det det kan høres helt hjem til Kvik Hockey Arena. Det er sidste chance mod et afklaret, stærkt og velspillende Pirates-mandskab, der har værktøjerne til at sætte den sidste skrue i Prins Henrik Cuppen og tage pokalen. Pirates har endnu ikke tabt en hjemmekamp i grundspillet. 

SKADER/KARANTÆNER: Herning har haft gode, gamle Mathias Pedersen inde for at hjælpe i defensiven, hvor Jacob Jessen har manglet. Men derudovre altså ikke nye skader udover den flok, der har siddet ude i det meste af slutspillet og serien.